Witam serdecznie. Prezentuję wyniki ostatnich badań krwi ( mam 38 lat jestem mężczyzną) w nawiasach zakresy
Glukoza-97(70-99) Bilirubina całkowita w surowicy-0,6(<,2) AST-33(15-35) ALT-57(15-45) GGTP-185 (<73) Fosfataza zasadowa-80 (40-129) Amylaza w surowicy-73(25-115) Lipaza-46 (12-53) W morfologii nieznacznie podniesiony RDW i EOS%. Śmiem twierdzić, że coś z wątrobą już nie tak i drogami żółciowymi. Poza dietą jakie kroki jeszcze przedsięwziąć? Jestem cały czas w rozjazdach i ciężko dostać się do specjalisty. Dziękuję z góry za odpowiedź. Krzysztof.