+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Złe samopoczucie a wyniki badań?

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Złe samopoczucie a wyniki badań?

    Mam 24 lata i nastepujące wyniki badan. prosze o interpretacje

    Morfologia:
    WBC [tys/ul] 4.3
    LYM% 42.1
    GRA% 49.4
    LYM [tys/ul] 1.8
    GRA [tys/ul] 2.1

    RBC [mln/ul] 4.28
    HGB [g/dl] 7.1
    HCT [%] 25.4
    MCV [fl] 59.3
    MCH [pg] 16.5
    MCHC [g/dl] 27.9
    RDW [%] 19.6
    PLT[tys/ul] 346
    MPV [fl] 8.5

    OB 12


    Mocz:
    Odczyn [PH] 6.00
    Ciężar właściwy [g/ml] 1.015
    Białko [mg/dl] 30 mg/dl +
    Cukier NORM
    Urobilinogen NORM
    Bilirubina NEG
    Ketony NEG
    Nitrite NEG
    Leukocyty [leu/ul] 75 leu/ul ++
    Erytrocyty [ery/ul] NEG

    Osad moczu:
    Nabłonki liczne w.p.w
    L 8 – 10 w.p.w
    Bakterie liczne w.p.w

  2. #2
    Karaoke jest nieaktywny
    Moderator
    Zarejestrowany
    Apr 2011
    Postów
    2,181

    Zanim odpowie specjalista uzupełnij wyniki badań o normy laboratoryjne.

  3. #3
    hexenmilch jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar hexenmilch
    Zarejestrowany
    Jul 2013
    Postów
    608

    Proszę PILNIE skontaktować się z lekarzem. Wyniki badań mogą wskazywać na anemię i ZUM.

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    uzupełnienie o normy laboratoryjne

    Morfologia:
    WBC [tys/ul] 4 - 10.0
    LYM [tys/ul] 1 - 3.5


    RBC [mln/ul] 3.8- 5.50
    HGB [g/dl] 12 - 18
    HCT [%] 37 -47
    MCV [fl] 80 -98
    MCH [pg] 27 - 31
    MCHC [g/dl] 31 - 35
    RDW [%] 11.5 - 14.5
    PLT[tys/ul] 150 - 450
    MPV [fl] 6.5 - 10.5

    OB max 20

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest

    proszę o poradę

    co mogę zrobić w twj sytuacji, itp itd???????????????

  6. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest

    leki

    lekarz zapisał mi branie leky Falvit oraz Tardyfelon fol o przedłużonym uwalnianiu czy to wystarczy????
    Nic zbytnio nie powiedział

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Wyniki TSH, FT3, FT4, a złe samopoczucie
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01-11-2015, 13:48
  2. złe wyniki badań krwi podczas chemioterapii
    Przez viola33 w dziale Forum onkologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 03-01-2012, 11:21
  3. złe samopoczucie
    Przez marcin1976 w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-19-2012, 10:49
  4. Złe samopoczucie
    Przez hamakowa w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-08-2012, 11:35
  5. wyniki badan i złe samopoczucie
    Przez alicja w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-23-2011, 13:13

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242