+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: wzw b, kamienie na nerkach, sód poza normą

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    wzw b, kamienie na nerkach, sód poza normą

    Witam,
    mam 25 lat. 6 lat temu dowiedziałam się ze mam wzw b. zarażona zostałam w szpitalu po urodzeniu najprawdopodobniej. trafiłam do poradni wzw i tam miałam zrobione wiremie ilość: 4,8*10^4, poza tym fibroskan: brak włóknienia i stanu zapalnego. miałam wtedy podwyższone próby wątrobowe ale leczenia nie wdrożono bo nie było potrzeby. 2-3 razy w roku miałam wizyty i zawsze morfologia i próby w normie.. 2 razy usg też w normie.
    teraz zaczęłam mieć problemy z nerkami, a mianowicie kamyki. przy usg wyszły kolejne kamyczki jak i wyszedł wzmożony echogram wątroby, dlatego też zrobiłam na własna rękę próby i morfologię.
    Erytrocyty 5.6 (norma 3.7-5.1), hemoglobina 16.2 (norma 12-16), hematokryt 49 ( norma 37-47), ast 32 (norma 0-30), alt 38 (norma 0-33).
    ponadto mam wysokie wydalanie sodu.
    Czy mam się czym martwić? czy to prawda że sód wpływa na włóknienie wątroby przy wzw?

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    odnośnie kamieni

    Witam,
    Odnośnie kamieni. Nie podałaś jak duże one są, ale u mnie jeden kamień wielkości 9 mm i piasek w nerkach, udało się "rozpuścić", przyjmując no-spę forte, rovatinex i fitolizynę. Ale wiadomo, najlepiej udać się wcześniej do urologa dla pewności (podobno są różne rodzaje kamieni i nie wszystkie da się usunąć przy pomocy tabletek). Nospę forte dostaniesz tylko na receptę, ale jest nospa max - bez recepty

    Co do morfologii, to ja wstępnie używam portalu znanywynik, dla sprawdzenia na szybko wyników.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Re odnosnie kamieni

    Jeden jest 8mm i jest kilka mniejszych. Ten jest najwiekszy + piasek. Mam kamienie najpewniej wapniowe. Poza piciem wody nie dostalam zadnych lekow. Jedyne co to magnez i lek przeciwbolowy na qypadek nawrotu kolki nerkowej.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Wyniki badań krwi - wyniki poza normą
    Przez Szejker 0088 w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11-05-2016, 09:46
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11-03-2015, 08:03
  3. Kamienie w nerkach
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum urologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-17-2011, 17:58
  4. Kamienie na nerkach
    Przez Kamil w dziale Forum urologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-21-2010, 12:39

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250