+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: wyniki badan w ciazy

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    wyniki badan w ciazy

    Witam serdecznie mam bardzo wielka prosbe chodzi o interpretacje wynikow badan krwi otóz przeraził mnie niski poziom hemoglobiny, erytrocytów i hematokrytu jestem w 27 tygodniu ciazy co miesiac wykonuje badanie krwi i co miesiac te trzy parametry spadaja, oto moje cale wyniki
    leukocyty 8,56 (3,9-10)
    erytrocyty 3,67 (3,90-4,60)
    hemoglobina 10,09 (12-16)
    hematokryt 33,2 (37-45)
    MCV 90,05 (80-99)
    MCH 29,7 (27-33)
    MCHC 32,8 (32-35)
    płytki krwi 201 (150-450)

    i jeszcze mialam robiony mocz wszystko byloby dobrze tylko ciezar własciwy jest 1.010 (1.015-1.025) czyli lekko zanizony
    Bardzo prosze o odpowiedz bo strasznie sie denerwuje a wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie
    Z gory serdecznie dziekuje

  2. #2
    Krzysztof jest nieaktywny
    Specjalista
    Zarejestrowany
    Mar 2011
    Skad
    Kielce
    Postów
    1,747

    Nie masz powodów do zmartwień, obniżenie hemoglobiny, hematokrytu i erytrocytów w czasie ciąży jest normalne, Twoje wyniki nie są szczególnie złe. Pamiętaj o odpowiedniej diecie, jedz dużo mięsa, owoców i warzyw, ewentualnie lekarz w czasie wizyty zaleci jakąś suplementację, gdy uzna to za konieczne. Ciężar właściwy Twojego moczu zasadniczo też nie powinien niepokoić, Twój mocz po prostu w momencie badania był dość rozcieńczony, odchylenie nie jest duże i nie powinno być powodem do zmartwień.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Bardzo dziekuje Panu za odpowiedz, troche sie uspokoiłam

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Wyniki badań TSH
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-29-2012, 16:33
  2. Bardzo prosze o pomoc wyniki badan krwi w 18 tyg ciazy
    Przez Julka83 w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-12-2012, 05:34
  3. Wyniki badań
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum okulistyczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-26-2011, 16:21
  4. wyniki badan w 10 tyg ciazy
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11-11-2011, 18:47
  5. wyniki badań
    Przez Ewa123 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 07-15-2011, 17:21

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248