Witam, nie znalazłem działu poświęconego hematologii, więc uznałem, że najlepszym działem do zamieszczenia tych wyników będzie ten dział. Proszę was o interpretację wyników badań morfologicznych i TSH, oraz porady co dalej robić, jakie badania, czego unikać, a czego używać.
Krwinki białe (WBC) 9,41 (4,50-11,00)
Krwinki czerwone (RBC) 5,02 (4,50-5,70)
Hemoglobina 10,7 (14,0-17,5)
Hematokryt 0,36 (0,40-0,52)
MCV 70,7 (83,0-103,0)
MCH 21,3 (28,0-34,0)
MCHC 30,1 (32,0-36,0)
Płytki krwi 294 (125-400)
RDW-SD 30,1 (37,0-54,0)
RDW-CV 15,0 (11,5-14,5)
% neutrocytów 52,5 (45-70)
% limfocytów 32,6 (20-45)
% monocytów 7,2 (4,0-12,0)
% eozynocytów 6,8 (<5)
% bazocytów 0,6 (<1)
Liczba neutrocytów 4,93 (1,80-7,70)
Liczba limfocytów 3,07 (1-5)
Liczba monocytów 0,68 (<0,8)
Liczba eozynocytów 0,64 (<0,45)
Liczba bazocytów 0,06 (<0,2)
OB 15 (<15)

Mam 21 lat i od przeszło dwóch lat choruję na wrzody dwunastnicy.
Objawy jakich doświadczam od dłuższego czasu to:
-ospałość
-nerwowość
-apatia
-rozkojarzenie
-napady otępienia
-tachykardie
-dodatkowe skurcze serca
-wrażliwość na dźwięki i słońce
-sporadycznie częstomocz
-piski w uszach (bez przerwy)
-okropna bladość
-chyba powiększone węzły chłonne
-niskie ciśnienie i skoki ciśnienia
-dziwne kłucia w podeszwach stóp, tak jakby ktoś mi wbijał szpilki
-dziwny guzek na głowie nieco nad czołem, twardy, niebolesny
-spadek masy ciała
-sporadycznie duszności

Z dodatkowych badań mam podwyższone TSH 5,02 (0,27-4,2) i Potas 5,14 (3,5-5,1) i cukier na czczo 118, ale lekarz badający cukier, powiedział, że możliwe to jest przez to, że ostatni posiłek jadłem po północy, a badanie było robione o 8:00 rano. Badanie moczu w porządku, usg jamy brzusznej też dobre.
Pierwsze objawy pojawiły się nieco ponad rok temu, w czerwcu ubiegłego roku miałem robione podstawowe badania, które były b.dobre. Objawy bardzo nasilają się właśnie w porze letniej, w zimę tak jakby ustępują. Nie palę, nie piję, żadnych używek. Na początku zostałem zbagatelizowany i uznany, za przeproszeniem, za debila i wysyłano mnie do psychiatry.

Jest się czym martwić? Moja lekarka właśnie sobie zrobiła trzy tygodniowy urlop. Mam poczekać do jej powrotu czy jak?