+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Wyniki badań tarczycy

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Exclamation Wyniki badań tarczycy

    Witam ,mam 19 lat i podejrzewałem u siebie nadczynność i chciałbym zapytać co te wyniki wykazują.
    TSH : 0,670 (0,55 - 4,00)
    FT3 : 5,15 (3,5 - 6,50)
    FT4 : 14,66 (11,5 - 22,70)
    Z góry dziękuje za odpowiedź

  2. #2
    rat.dam jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Postów
    60

    Wyniki są w porządku, ale jeśli chcesz się upewnić na 100% to proszę iść do lekarza (to skonsultować)
    Pozdrawiam

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A to że TSH jest bardzo zbliżone dolnej granicy nic nie znaczy ?
    A więc co może mi być skoro mam masę objawów z nadczynności tarczycy

  4. #4
    rat.dam jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Postów
    60

    Proszę wymienić dolegliwości jakie dolegają

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest
    A więc tak :
    * brzydki zapach z ust ciągle nawet od razu po umyciu zębów (myję 2-3 razy dziennie)
    * od jakiegoś czasu utrzymuje się stały rumień na twarzy ciągle czerwona twarz
    * nadmierne pocenie się nawet w zimie siedząc przy komputerze mam mokre pachy i nie tylko
    * dość częste bóle głowy
    * uderzenia gorąca że w ułamku sekundu leje się pot z twarzy i całego ciała (nawet przy minusowych temperaturach) delikatnie stresujące jak jade autobusem -15 stopni każdy w korzuchach a ja lekko ubrany i zalewają mnie poty.
    * bardzo szybka przemiana materii nie mogę przybrać na wadzę /szybko się męczę.
    * dodatkowo nie wiem czy to też ma z tym związek ale wyglądam bardzo młodo.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Wyniki USG tarczycy.
    Przez szymank w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-19-2013, 16:39
  2. Wyniki badań vs niedoczynność tarczycy
    Przez Alfi w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07-31-2012, 01:51
  3. wyniki tarczycy
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-20-2012, 14:43
  4. RTG tarczycy wyniki
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-25-2011, 17:14
  5. Wyniki badań tarczycy a ciąża
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-22-2011, 10:08

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251