+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: wyniki badań-proszę o pomoc

  1. #1
    aamoree jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2012
    Postów
    5

    wyniki badań-proszę o pomoc

    Witam,
    26dc robiłam badania, wyszły one tak:
    Progesteron - 5,58 (1,7-27)
    LH - 13,75 (1,0-11,4)
    FSH - 3.75 (1,38-5,47)
    Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.
    Czy badania wyszły ok? Co oznacza ten podwyższony LH? Od roku współżyjemy z mężem bez zabezpieczenia i zaczynamy powoli się martwić czy to normalne, że po takim czasie nie zaszłam w ciążę.
    Ostatnio edytowane przez aamoree ; 09-05-2012 o 15:38

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Z jakiego powodu badania były robione w 26dc ? LH, FSH z reguły robi się w ok, 2-5 dc

  3. #3
    aamoree jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2012
    Postów
    5

    No właśnie nie wiem dlaczego mi kazał robić 26dc? Dopiero później poczytałam na forach że robi się 2-5 dc. dopiero 13 mam wizytę u lekarza to go spytam co i jak i zobaczymy co dalej zdecyduje. Jak znowu coś wymyśli to trzeba będzie zmienić lekarza chyba...

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Więc należy zapytać lekarza jaki miał cel w zlecaniu badań w 26dc, w diagnostyce niepłodności ww. wyniki nie są istotne i nic nam nie powiedzą

  5. #5
    aamoree jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2012
    Postów
    5

    To ja już nie wiem o co chodziło lekarzowi. Wygląda na to, że pieniądze wydałam i nic z tego i tak nie będzie... No nic pójdę do niego na tą wizytę, spytam co i jak i więcej nie pójdę. Nie stać mnie na to, żeby robić badania po dwa razy, bo kazał mi zrobić nie tego dnia co potrzeba. A wstrzymałabym się kilka dni i byłyby w odpowiednim czasie zrobione. Ahhh trudno, no nic poszukam jakiegoś innego lekarza, który zna się na tym co robi.
    Wielkie dzięki za odpowiedź

  6. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Ja mam radę (po własnych doświadczeniach): jeśli ktoś ma pieniądze, lepiej odrazu udać się do Kliniki Leczenia Niepłodności, wydawanie kasy u zwykłych ginekologów nawet w prywatnych gabinetach zazwyczaj nic nie daje, poza tym nie mają oni w razie potrzeby odpowiednich urządzeń do wykonania np. usg (monitoring owulacji), lub do procedury inseminacji. Natomiast jeśli nie macie za dużo kasy, a macie jeszcze trochę czasu (chodzi tu o wiek) to można spróbować w Poradni Leczenia Niepłodności przy Szpitalu Publicznym, w większych miastach z reguły takie są. Tam nie ma może komfortowych warunków ale przynajmniej wykonują wstępną diagnostykę (wraz z potrzebnymi zabiegami)

  7. #7
    Nie zarejestrowany
    Guest

    polecam lekarza

    Skonsultuj się z Panią Dr Sarnowską Anną z NZOZ MAGODENT, świetny, ginekolog i leczy niepłodność, a poza tym to lekarz z powołania i na pewno nie zostawi Cię bez pomocy, aa... i Pani Doktor przyjmuje na NFZ i nie będziesz za nic płacić, a terminy są krótkie. Warto wszędzie spróbować. Trzymam kciuki. Na pewno będzie dobrze

  8. #8
    aamoree jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2012
    Postów
    5

    Poszukam jakiegoś lekarza trochę bliżej (Lublin), bo z tego co znalazłam to Pani dr Sarnowska przyjmuje w Wawie. Dopiero to do mnie zaczyna powoli docierać, że przez rok czasu nie zaszłam w ciążę i że coś chyba jest nie tak. Aż się boję myśleć co będzie. Poszłam na pedagogikę przedszkolną bo uwielbiam dzieci, a tu może się okazać że może być długa droga aby mieć swoje.

  9. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Rok to nie jest wcale tak dużo, wszystko zależy od Twojego wieku

  10. #10
    aamoree jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2012
    Postów
    5

    Skończyłam w tym roku 27 lat, mąż 30 i chcielibyśmy już mieć dzidzię. W piątek badałam poziom TSH i progesteronu, tym razem był to 3d.c. więc czekam na wyniki.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. wyniki badań, prosze o pomoc w interpretacji :)
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-24-2012, 18:01
  2. Prosze o pomoc, wyniki usg
    Przez Nie zarejestrowany cla w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01-19-2012, 13:29
  3. Bardzo prosze o pomoc wyniki badan krwi w 18 tyg ciazy
    Przez Julka83 w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-12-2012, 05:34
  4. Proszę o pomoc w interpretacji badań gastrologicznych
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-15-2011, 08:57
  5. prosze o pomoc wyniki badan
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum urologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-11-2011, 21:40

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250