+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Wyniki badań morfologii i moczu

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Wyniki badań morfologii i moczu

    Witam,
    Mam ogromną prośbę o interpretacje wyników, które wykonałem , ale z braku czasu nie poszedłem do przychodni po ich interpretację. Mam 27 lat. Powodem badań było kilkukrotne pojawienie się krwi w górnej części gardła. Niestety problem pojawił się ponownie. Poniżej podaje moje wyniki. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

    Aminotransferaza asparaginianowa (AST) (I19) 24 U/l 10 — 37 PB2003_19_15 wyd.2 / 25.11.2014
    Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) 34 U/l 10 — 41 PB2002_19_15 wyd.2 / 25.11.2014
    Bilirubina całkowita (I89) 1,29 mg/dl 0,20 — 1,30 A PB2014_19_001_15 wyd.1 / 04.11.2011
    Immunochemia
    Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny Procedura
    Materiał: Surowica, data i godz. pobrania: 29-11-2014 09:41 , data i godz. przyjecia: 29-11-2014 15:14
    HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) (V42) > 1000,00 mIU/ml A PB3034_04_100_15 wyd.1 / 28.08.2013
    HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) (V42) obecne nieobecne: < 8,0
    watpliwe: 8,0-12,0
    obecne: >= 12,0
    metoda CLIA, aparat ADVIA Centaur XP, firma Siemens
    HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) < 0,020 Index A PB3035_04_100_15 wyd.1 / 28.08.2013
    HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) nieobecne nieobecne: < 0,8
    watpliwe: 0,8-1,0
    rekatywne: >= 1,0
    Metoda CLIA, aparat Advia Centaur XP, firma Siemens.

    Morfologia (C55)
    Leukocyty 3,4 K/μl 4,0 — 10,0 PB5000_02_224_15 wyd.2 / 25.11.2014
    Erytrocyty 4,31 M/μl 4,1 — 6,2
    Hemoglobina 14,3 g/dl 14,0 — 18,0
    Hematokryt 41,0 % 40,0 — 54,0
    MCV 95,0 fl 80,0 — 97,0
    MCH 33,1 pg 27,0 — 34,0
    MCHC 34,8 g/dl 32,0 — 36,0
    RDW 13,7 % 11,0 — 15,0
    Płytki krwi 163 K/μl 150,0 — 450,0
    PCT 0,14 % 0,12 — 0,36
    PDW 15,0 % 11,5 — 21,0
    MPV 8,6 fl 6,1 — 11,0
    Rozmaz automatyczny
    NEU% 53,2 % 45,0 — 70,0
    NEU 1,82 K/μl 1,80 — 7,00
    LYMPH% 34,8 % 20,0 — 45,0
    LYMPH 1,19 K/μl 0,80 — 4,50
    MON% 8,2 % 3,0 — 8,0
    MON 0,28 K/μl 0,10 — 0,80
    EOS% 3,4 % 1,0 — 5,0
    EOS 0,12 K/μl 0,05 — 0,70
    BASO% 0,4 % 0,0 — 1,0
    BASO 0,010 K/μl 0,010 — 0,100
    Odczyn Biernackiego (C59) 2 mm/h < 15
    Analityka
    Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny Procedura
    Materiał: Mocz, data i godz. pobrania: 29-11-2014 09:41 , data i godz. przyjecia: 29-11-2014 14:38
    Badanie ogólne moczu (A01)
    Barwa ciemnozółta PB1000_19_407_15 wyd.1 / 18.01.2013
    Przejrzystosc przejrzysty
    PH 6,5 5,0 — 7,5
    Ciezar własciwy 1,030 1,005 — 1,030
    Białko nieobecne nieobecne
    Glukoza (L43) nieobecna nieobecna
    Urobilinogen 1 mg/dl < 1,0
    Bilirubina nieobecna nieobecna
    Ciała ketonowe nieobecne nieobecne
    Leukocyty nieobecne nieobecne
    Azotyny nieobecne nieobecne
    Krew nieobecna nieobecna
    Nabłonki płaskie pojedyncze w.p.w. pojedyncze PB1000_13_15 wyd. 1 / 04.04.2013
    Leukocyty - liczba (C30) 1-3 w.p.w. 0-3 w.p.w.
    Kryształy szczawianu wapnia nieliczne w.p.w. pojedyncze

  2. #2
    nnn123 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Kraków
    Postów
    1,201

    Jeśli dobrze widzę, masz świeżą infekcję HBV - inaczej wirusowe zap. wątroby typu B - potocznie żółtaczka. Najprawdopodobniej przejdzie samo.
    Lekka leukopenia i reszta morfologi wygląda podejrzanie.

    Pilnie do lekarza.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    bardzo dziękuję

    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Taka informacja zmobilizuje mnie to wizyty u lekarza.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Wyniki badań morfologii krwi
    Przez Bajtel w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11-05-2016, 09:49
  2. wyniki Badań morfologii. Prosze o analize
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Badania
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04-16-2015, 12:48
  3. Powiększone węzły chłonne,wyniki badan morfologii z rozmazem i moczu
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum onkologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12-16-2014, 21:28
  4. Wyniki badań Morfologii proszę o opinię
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-04-2014, 07:32
  5. Wyniki badań morfologii i moczu
    Przez gioovanna w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08-21-2012, 17:31

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246