witam mam 19 lat i jestem kobietą. z wynikow wynika podwyższonie granulocytów i MCHC. co to może oznaczać?

MORFOLOGIA (b)
LEUKOCYTY 7.77 10^3 /ul wart. ref.: 3.98 - 10.04 10^3/ul
KTMK
NEUTROCYTY 4.39 10^3 / ul wart. ref.: 1.56-6.13 10^3 / ul
LIMFOCYTY 2.50 10^3 / ul wart. ref.: 1.18-3.74 10^3 / ul
MONOCYTY 0.76 10^3 / ul wart. ref.: 0.24-0.76 10^3 /ul
EOZYNOCYTY 0.07 10^3 / ul wart. ref.: 0.04-0.36 10^3 /ul
BAZOCYTY 0.03 10^3 / ul wart. ref.: 0.01-0.08 10^3 /ul
IG 0.02 10^3 / ul wart. ref.: 0.00-0.03 10^3 / ul
niedojrzałe granulocyty:
metamielocyty, mielocyty, promielocyty
% NEUTROCYTÓW 56.4 % wart. ref.: 34.0-71.1 %
% LIMFOCYTÓW 32.2 % wart. ref.: 19.3-51.7 %
% MONOCYTÓW 9.8 % wart. ref.:4.7-12.5%
% EOZYNOCYTÓW 0.9 % wart. ref.: 0.7-5.8 %
% BAZOCYTÓW 0.4 % wart. ref.: 0.1-1.2 %
% IG 0.3 % wart. ref.: 0.0-0.4 %
.
ERYTROCYTY 5.00 10^6 / ul wart. ref.: 3.93-5.22 10^6/ul
HEMOGLOBINA 15.1 g/dl wart. ref.: 11.2 - 15.7 g/dl
HEMATOKRYT 42.3 % wart. ref.: 34.1-44.9 %
MCV 84.6 fl wart. ref.: 79.4-94.8 fl
MCH 30.2 pg wart. ref.: 25.6 - 32.2 pg
MCHC 35.7 ↑ g/dl wart. ref.: 32.2-35.5 g/dl
RDW-CV 12.5 % wart. ref.: 11.6 - 14.4 %
.
PŁYTKI 228 10^3 / ul wart.ref.: 182-369 10^3 / ul
MPV 11.0 fl wart. ref.: 9.4-12.6 fl
PDW 14.6 fl wart. ref.: 9.8-16.2 fl
P-LCR 32.7 % wart. ref.: 19-47
PCT 0.25 % wart. ref.: 0.16-0.38 %

WZÓR ODSETKOWY LEUKOCYTÓW (b)
PAŁECZKI - %
IK
GRANULOCYTY 66 ↑ %
EOZYNOCYTY 1 %
BAZOCYTY - %
MONOCYTY 6 %
LIMFOCYTY 27 %

OB (b)
4 mm/h war.ref. < 20 mm/h
KTMA

GLUKOZA (s)
91 mg/dl wart. ref.: 70-99 mg/dl wg PTD
KOR

ŻELAZO
110 ug/dl wart. ref. kobiety: 50-180 ug/dl
KOR

TSH
1.768 mIU/l war.ref.: 0.55 - 4.78 mIU/l
KOR