+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 23 z 23

Temat: VICHY DERCOS NEOGENIC opinie ?

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Question VICHY DERCOS NEOGENIC opinie ?

    czy ktoś może wyprobował kuracje ktora tak ostro reklamuja teraz w TV ? warto wydać na to kase czy nie dziala tak samo jak inne ? :/


  2. #2
    Jedzpij_pl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Postów
    10

    Od znajomych wiem, iż linia Dercos jest bardzo dobra. Korzystnie wpływa na różnorakie problemy z włosami. Jeśli jednak chodzi o produkt Noegenic, to w tym miejscu są już pewne rozbieżności. Produkt bardziej stymuluje porost włosów, pojawiają się tzw. "baby hair". Jeśli chodzi o wypadanie starszych włosów, opinie są już bardziej podzielone. Niektórym pomaga lepiej, innym gorzej.


  3. #3
    flaga jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Skad
    Polska, Katowice
    Postów
    12

    też jak dotąd słyszałam same pozytywy na temat, ale pewnie jak ktoś już tak się wykosztował to złego słowa nie powie, bo wyszłoby na to, że wydał te pieniądze na darmo :P


  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    nie, nie,nie

    kończę właśnie drugie opakowanie i niestety nic. Efektów brak, włosy wypadają jak wypadały, nowych ani sladu. Gdy skończę całą kurację,napiszę o ile będzie o czym pisać. Jak do tej pory jestem strasznie rozczarowana bo kuracja b.droga.
    I.


  5. #5
    EdmundTerapia jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2013
    Skad
    Warszawa
    Postów
    2

    Nie widzę poprawy u siebie. Więcej nie kupię, na pewno!


  6. #6
    asiamach jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jun 2013
    Postów
    6

    Ja też nie jestem zadowolona :/


  7. #7
    artktos
    Guest

    Dercos neogenic

    Promocja: "Poznaj skuteczność pełnej kuracji" czy jakoś tak. Skorzystałem, wydałem ponad 600 zł, wysłałem fotki paragonów, kody promocyjne, przez dwa miesiące wcierałem to coś we włosy. Efektu nie widzę. Nie dostałem nawet złamanego e-maila z informacją, że biorę udział w promocji. Oczywiście promocyjnego opakowania na kolejny miesiąc też nie zobaczyłem.
    Jakaś dziwna firma. Można u nich zbierać punkty promocyjne pod warunkiem wysłania kodów kreskowych z opakowań... pocztą. Jak w XIX wieku :-o. Dla mnie naciąganie, porażka i strata pieniędzy. Nie polecam.


  8. #8
    adamtomas jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar adamtomas
    Zarejestrowany
    Oct 2013
    Skad
    Bydgoszcz - Toruń
    Postów
    10

    Moja partnerka miała i korzystała i też raczej była niezadowolona, biorąc pod uwagę jednak dość wysoką cenę tej kuracji.


  9. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Super pod warunkiem. że stale stosowany

    Świetny produkt, ale po zakończeniu kuracji, włosy znowu szybko zaczynają wypadać. Działa jeśli się go stosuje. Efekty widoczne szybko. Włosy przestają wypadać i odrastają nowe. 2 miesiące po zakończeniu 3-miesiecznej kuracji, znowu problem wypadania włosów zaczyna sie pojawiać . Kuracja dla osób z grubym portfelem.


  10. #10
    Paulina23
    Guest

    Thumbs down porażka

    Kupiłam w nadzieji , na powrót moich grubych pieknych włosów i niestety po 2 opakowaniach porażka , zero efektów . Za tą samą cene radzę iść Wam wszystkim , na mezoterapię głowy do dermatologa . Na pewno , zdziała więcej niż "magiczne ampułki" . Dlatego jeśli ktoś to czyta , radzę nie kupuj i nie marnuj pieniędzy .


  11. #11
    Nie zarejestrowany
    Guest

    sprawdzone

    nie ma jak sposób na okradanie naiwnych ludzi i to zgodnie z prawem ! 4 miesiace, bez skutku, i proszę mi nie mówić, że wyrasta meszek, to jest bzdura, a to dlatego gdyż ten meszek jest niezależnie od tego czy sie stosuje coś czy nie

    polecam naiwnym ale i pewnie tym co nie mają robić z pieniędzmi, wtedy warto !


  12. #12
    _agata jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2014
    Postów
    1

    Thumbs up Mam i testuję

    VICHY DERCOS NEOGENIC testuję od tygodnia, stosuję zaraz po przyjściu z pracy (ponieważ włosy szybciej się przetłuszczają) a resztkę ampułki rano po myciu włosów na miejsca gdzie mam najmniej włosów - zakola i na tym etapie mogę stwierdzić:
    1. Włosy nie wypadają jak szalone, owszem wypadają jeszcze ale nie garściami tylko pojedynczo
    2. Bardzo łatwa aplikacja i przyjemny zapach

    VICHY DERCOS NEOGENIC na tym etapie wart jest swojej ceny, wcześniej łykałam dość drogi suplement diety Merz Spezial (2x dzienie) i nie pomogła nawet 60 dniowa kuracja która kosztowała ok 90zł.. a Tu po 1 tygodniu stosowania SĄ EFEKTY!!


  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Niestety musze napisać ze produkt jest do niczego. Żadnych efektów obiecanych nie ma a poza tym firma po zakupie dwóch opakowań (koszt -738 zł), w aptece obiecuje drugie opakowanie gratis.co jest prawda , po zarejestrowaniu na stronie vichy mieliśmy bardzo szybki i dobry kontakt ze sobą. Ale jak już skończyłam opakowania i żadnego efektu nie zauważyłam , napisałam do firmy z żalem i z wieloma pytaniami względem reklamacji , ale niestety , odpowiedzi brak już od miesiąca.
    Także kupe kasy wtopiłam choć uwierzyłam ,bo tez słyszałam różne opinie , ale zaufałam im. Piszę to dla naiwnych z przestrogą. Nie wydawajcie tylu pieniędzy na tej konkretny produkt. VICHY DERCOS NEOGENIC-TO JEST KLOPS.


  14. #14
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Dorcos może działać

    Witam!

    Z problemem łysienia walczę od 20 lat . Do dnia dzisiejszego nie było bardziej sprawdzonego preparatu od Minoxidilu (Loxon) . Wadą jest to że trzeba myć głowę codziennie by oczyścić z łoju ,który dusi cebulki a potem wcierać ten preparat codziennie w głowę . Gdy go odstawiam na 2-3 mce widzę ,że włosy zaczynają mi się przerzedzać i nie pomagają tu szampony typu DX2 czy Dercos z Aminexilem . Trzeba żmudnie codziennie wcierać ten płyn. Obed=cnie na rynku pojawił się Neogenic z tego co wiem działa na komórki macierzyste cebulek włosa . Polega to na tym,że po t miesiącach kuracji powinny się pojawić włosy w miejscach gdzie już było duże przerzedzenie . Z praktyki wiem ,że włos który wypadł przechodzi w fazę uśpienia i wyrasta dopiero po 4 miesiącach po regeneracji cebulki . Więc według mojej opinii widoczne efekty można zobaczyć nie wcześniej niż za 4 miesiące . Ja zacznę tą kurację Neogenic na 3 miesiące a potem przejdę na podtrzymanie Loxonem .


  15. #15
    bunia_monia
    Guest

    Skuteczny ale mógłby być tańszy

    Moja prawie trzy miesięczna przygoda z Vichy Dercos Neogenic, w roli ambasadorki Streetcom, dobiega końca. Czas więc na małe podsumowanie.

    Moje pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne: ładne opakowanie, przyjemny zapach, dość intensywny, aczkolwiek nie drażniący, aplikator ułatwiający stosowanie i pełniący jednocześnie funkcje masażera oraz nietłusta i nieklejąca konsystencja. Wszystko to sprawiło wrażenie luksusowego i dobrego jakościowo produktu. Starałam się jednak podejść do testów z rezerwa i nie sugerować się ani marką ani wyglądem. Tak aby moje odczucia i zauważone efekty były prawdziwe a opinia wiarygodna. Było zatem analizowanie, codzienne przyglądanie się skórze głowy i mnóstwo zdjęć...

    Miałam obawy czy aplikator, który wydawał się być bardzo delikatny wytrzyma stosowanie i czy spełni swoje zadanie. Oczywiście okazały się być nieuzasadnione. Aplikator (z pierwszego opakowania) wytrzymał nie tylko pierwsze opakowanie ale i drugie, i trzecie już prawie jest na finiszu. Nie wiem jak bardzo musiałabym się starać, żeby go połamać. Jego stosowanie nie sprawia większych problemów. Wystarczy włożyć w aplikator ampułkę, mocniej docisnąć i za pomocą dozownika rozprowadzić na całej skórze głowy. Owszem zdarzyły mi się sytuacje, w których ciężko było mi przebić ampułkę i po przebiciu płyn nie chciał z niej wylecieć ale było ich może ze trzy na ponad dwa miesiące stosowania. Płynu w ampułce jest wystarczająco dużo na jedną aplikację. Powiedziałabym nawet, że chyba jednak zbyt dużo gdyż po zastosowaniu całego płynu z ampułki zdarzały mi się sytuacje, w których włosy były lekko przetłuszczone. Dodatkowo podczas rozprowadzania preparatu należy wykonywać masaż skóry głowy. Dzięki niemu skóra głowy staje się lepiej ukrwiona i dotleniona. Preparat lepiej się też wchłania i odżywia cebulki włosów. Masaż sprawia, że kuracja jest przyjemną częścią dnia a dodatkowy efekt w postaci uniesionych u nasady włosów (wydaje się jakby ich było więcej) powoduje, że chce się do niej wracać. Po jej zastosowaniu stylizacja włosów staje się dużo łatwiejsza. Na widoczne efekty, w postaci nowych malutkich włosów, trzeba było niestety trochę poczekać ale było warto. Najbardziej wyczekiwane i najbardziej widoczne to te na linii czoła i na skroni. Nie jest ich rewelacyjnie dużo ale dla osób takich jak Ja każdy dodatkowy włos się liczy.


  16. #16
    GoldClinic_pl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jun 2014
    Postów
    25

    Tutaj jak wszędzie opinie są podzielne,ja osobiście nie miałam z nim styczności jednak z tego co widzę to jest dosyć drogi,a przecież nikt nie zapłaci za samo ładne opakowanie czy zapach,najważniejsze jest to aby był skuteczny i przynosił efekty.


  17. #17
    mysia
    Guest
    dercos owszem działa pojawil mi się meszek wlosow tam gdzie ich nie było ale to nie żadnen cudowny lek jest wiele innych preparatow na rynku które tez to potrafią a sa o wiele tansze mysle ze firma wzbogaca się na takich ludziach jak my cena produktu bardzo wysoka a z ta promocja o pudelko gratis lub inny produkt to sciema na maksa żeby klienta przyciagnac zbierałam kody wysylalam i ani kremu gratis


  18. #18
    rosalinda jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2014
    Postów
    25

    Moja przyjaciółka stosowała nie dawno, ale nie wiem czy trzy miesiące czy więcej. U niej efekty były świetne, miała na prawdę rzadkie włosy to był jej największy kompleks. Teraz te nowe włosy mają z 10 cm i to trochę śmiesznie wygląda bo jest taki skok pomiędzy tym co narosło a tym co było, ale jak wyrówna jak te nowe podrosną jeszcze trochę, będzie super. Sama się zastanawiam czy nie spróbować bo też przydałoby zagęścić czuprynkę.


  19. #19
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Dercos Neogenic zakupiłam dla mojej 86 letniej mamy, która po przejściach prawie zupełnie straciła włosy z przodu głowy ( męska łysina ) i jestem zdumiona efektem kuracji. Mama zawsze miała delikatne włosy, więc nie wyrosła jej przysłowiowa " gęsta szopa", ale po łysince nie ma już śladu, a włosy przestały wypadać. Polecam jako skuteczny środek.


  20. #20
    martex jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Nov 2011
    Postów
    26

    Moja recenzja jeśli chodzi o wspominane ampułki jest bardzo pozytywna, bo widziałam rzeczywisty efekt nowo wyrastających włosów - widoczne najpierw jako rodzaj meszku. Efekt uzależniony jest od indywidualnych predyspozycji i fizjologii organizmu, i to stanowi o tym jak długo kuracja powinna być stosowana. Same ampułki wygodne w aplikacji. Osoby którym włosy się przerzedzają zdecydowanie powinny spróbować zainwestować w ten kosmetyk.


  21. #21
    mamusianatusi
    Guest
    U mnie się świetnie sprawdziły ampułki i szampon z tej samej serii. Stosuję już ponad dwa miesiące (pełna kuracja ma trwać trzy miesiące) i widzę efekty. Włosy nie wypadają mi już garściami jak wcześniej i pojawia się mnóstwo nowych włosków, szczególnie na czole, na granicy włosów jest to bardzo widoczne. Kuracja jest łatwa w użyciu, może cena jest dość wysoka, ale naprawdę działa, więc nie ma to dla mnie znaczenia Polecam, bo warto


  22. #22
    rosalinda jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Sep 2014
    Postów
    25

    To jest świetny produkt. Myślałam, że nakładanie, oraz wymóg systematyczności będą jakoś przeszkadzały, ale nie. Samo nakładanie jest bardzo przyjemne, taka chwila relaksu co wieczór. aplikuje się szybko i sprawnie, po wmasowaniu czuje się takie przyjemne ciepełko, po kilku dniach widać, że włosy są w lepszym stanie mniej więcej po dwóch miesiącach widać sporo małych narośniętych włosków, które sobie sterczą w każdą stronę :P Moim zdaniem produkt warty polecenia


  23. #23
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Mój tata uzywał

    Cytat Napisal Nie zarejestrowany Zobacz post
    czy ktoś może wyprobował kuracje ktora tak ostro reklamuja teraz w TV ? warto wydać na to kase czy nie dziala tak samo jak inne ? :/
    Mój tata używał ten produkt. Wydał na 3 miesięczną kuracje około 1 000 PLN. Opakowanie zawiera 28 sztuk i kosztuje +/- 320 PLN. Przyniosło rezultat, ale nie jakiś skrajny efekt z którego po wydaniu tyle kasy byłby zadowolony.
    Włosy które wyrosły tzw. baby hair po zakończeniu kuracji po prostu się "wytarły". Później postanowił zainwestować w jakąś nowość Hair Medic - 150 ml 397 PLN. Jemu starczyło to na 8 miesięcy - stosował miejscowo. po 3 miesiącach znów zaczęły pojawiać się baby hair, ale tym razem kuracja była dłuższa i wyrosłe włosy zdążyły " dojrzeć". Żeby kontynuować kurację VICHY musiał by wydać drugie 1000 PLN, a Hair Medic miał całą kuracje i to w o ile mniejszych pieniążkach. Pozdrawiam


+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Vichy Lipometric OPINIE
    Przez oloa w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-10-2010, 23:19
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 15:38
  3. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 12:54
  4. VICHY DERCOS - szampon wzmacniający
    Przez Ania w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 11:25

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154