+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat:

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Question VICHY DERCOS NEOGENIC opinie ?

    czy ktoś może wyprobował kuracje ktora tak ostro reklamuja teraz w TV ? warto wydać na to kase czy nie dziala tak samo jak inne ? :/

  2. #2
    Jedzpij_pl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Postów
    10

    Od znajomych wiem, iż linia Dercos jest bardzo dobra. Korzystnie wpływa na różnorakie problemy z włosami. Jeśli jednak chodzi o produkt Noegenic, to w tym miejscu są już pewne rozbieżności. Produkt bardziej stymuluje porost włosów, pojawiają się tzw. "baby hair". Jeśli chodzi o wypadanie starszych włosów, opinie są już bardziej podzielone. Niektórym pomaga lepiej, innym gorzej.

  3. #3
    flaga jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2013
    Skad
    Polska, Katowice
    Postów
    12

    też jak dotąd słyszałam same pozytywy na temat, ale pewnie jak ktoś już tak się wykosztował to złego słowa nie powie, bo wyszłoby na to, że wydał te pieniądze na darmo :P

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    nie, nie,nie

    kończę właśnie drugie opakowanie i niestety nic. Efektów brak, włosy wypadają jak wypadały, nowych ani sladu. Gdy skończę całą kurację,napiszę o ile będzie o czym pisać. Jak do tej pory jestem strasznie rozczarowana bo kuracja b.droga.
    I.

  5. #5
    EdmundTerapia jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2013
    Skad
    Warszawa
    Postów
    2

    Nie widzę poprawy u siebie. Więcej nie kupię, na pewno!

  6. #6
    Ja też nie jestem zadowolona :/

  7. #7
    artktos
    Guest

    Dercos neogenic

    Promocja: "Poznaj skuteczność pełnej kuracji" czy jakoś tak. Skorzystałem, wydałem ponad 600 zł, wysłałem fotki paragonów, kody promocyjne, przez dwa miesiące wcierałem to coś we włosy. Efektu nie widzę. Nie dostałem nawet złamanego e-maila z informacją, że biorę udział w promocji. Oczywiście promocyjnego opakowania na kolejny miesiąc też nie zobaczyłem.
    Jakaś dziwna firma. Można u nich zbierać punkty promocyjne pod warunkiem wysłania kodów kreskowych z opakowań... pocztą. Jak w XIX wieku :-o. Dla mnie naciąganie, porażka i strata pieniędzy. Nie polecam.

  8. #8
    adamtomas jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar adamtomas
    Zarejestrowany
    Oct 2013
    Skad
    Bydgoszcz - Toruń
    Postów
    10

    Moja partnerka miała i korzystała i też raczej była niezadowolona, biorąc pod uwagę jednak dość wysoką cenę tej kuracji.

  9. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Super pod warunkiem. że stale stosowany

    Świetny produkt, ale po zakończeniu kuracji, włosy znowu szybko zaczynają wypadać. Działa jeśli się go stosuje. Efekty widoczne szybko. Włosy przestają wypadać i odrastają nowe. 2 miesiące po zakończeniu 3-miesiecznej kuracji, znowu problem wypadania włosów zaczyna sie pojawiać . Kuracja dla osób z grubym portfelem.

  10. #10
    Paulina23
    Guest

    Thumbs down porażka

    Kupiłam w nadzieji , na powrót moich grubych pieknych włosów i niestety po 2 opakowaniach porażka , zero efektów . Za tą samą cene radzę iść Wam wszystkim , na mezoterapię głowy do dermatologa . Na pewno , zdziała więcej niż "magiczne ampułki" . Dlatego jeśli ktoś to czyta , radzę nie kupuj i nie marnuj pieniędzy .

  11. #11
    Nie zarejestrowany
    Guest

    sprawdzone

    nie ma jak sposób na okradanie naiwnych ludzi i to zgodnie z prawem ! 4 miesiace, bez skutku, i proszę mi nie mówić, że wyrasta meszek, to jest bzdura, a to dlatego gdyż ten meszek jest niezależnie od tego czy sie stosuje coś czy nie

    polecam naiwnym ale i pewnie tym co nie mają robić z pieniędzmi, wtedy warto !

  12. #12
    _agata jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2014
    Postów
    1

    Thumbs up Mam i testuję

    VICHY DERCOS NEOGENIC testuję od tygodnia, stosuję zaraz po przyjściu z pracy (ponieważ włosy szybciej się przetłuszczają) a resztkę ampułki rano po myciu włosów na miejsca gdzie mam najmniej włosów - zakola i na tym etapie mogę stwierdzić:
    1. Włosy nie wypadają jak szalone, owszem wypadają jeszcze ale nie garściami tylko pojedynczo
    2. Bardzo łatwa aplikacja i przyjemny zapach

    VICHY DERCOS NEOGENIC na tym etapie wart jest swojej ceny, wcześniej łykałam dość drogi suplement diety Merz Spezial (2x dzienie) i nie pomogła nawet 60 dniowa kuracja która kosztowała ok 90zł.. a Tu po 1 tygodniu stosowania SĄ EFEKTY!!

  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Niestety musze napisać ze produkt jest do niczego. Żadnych efektów obiecanych nie ma a poza tym firma po zakupie dwóch opakowań (koszt -738 zł), w aptece obiecuje drugie opakowanie gratis.co jest prawda , po zarejestrowaniu na stronie vichy mieliśmy bardzo szybki i dobry kontakt ze sobą. Ale jak już skończyłam opakowania i żadnego efektu nie zauważyłam , napisałam do firmy z żalem i z wieloma pytaniami względem reklamacji , ale niestety , odpowiedzi brak już od miesiąca.
    Także kupe kasy wtopiłam choć uwierzyłam ,bo tez słyszałam różne opinie , ale zaufałam im. Piszę to dla naiwnych z przestrogą. Nie wydawajcie tylu pieniędzy na tej konkretny produkt. VICHY DERCOS NEOGENIC-TO JEST KLOPS.

  14. #14
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Dorcos może działać

    Witam!

    Z problemem łysienia walczę od 20 lat . Do dnia dzisiejszego nie było bardziej sprawdzonego preparatu od Minoxidilu (Loxon) . Wadą jest to że trzeba myć głowę codziennie by oczyścić z łoju ,który dusi cebulki a potem wcierać ten preparat codziennie w głowę . Gdy go odstawiam na 2-3 mce widzę ,że włosy zaczynają mi się przerzedzać i nie pomagają tu szampony typu DX2 czy Dercos z Aminexilem . Trzeba żmudnie codziennie wcierać ten płyn. Obed=cnie na rynku pojawił się Neogenic z tego co wiem działa na komórki macierzyste cebulek włosa . Polega to na tym,że po t miesiącach kuracji powinny się pojawić włosy w miejscach gdzie już było duże przerzedzenie . Z praktyki wiem ,że włos który wypadł przechodzi w fazę uśpienia i wyrasta dopiero po 4 miesiącach po regeneracji cebulki . Więc według mojej opinii widoczne efekty można zobaczyć nie wcześniej niż za 4 miesiące . Ja zacznę tą kurację Neogenic na 3 miesiące a potem przejdę na podtrzymanie Loxonem .

  15. #15
    bunia_monia
    Guest

    Skuteczny ale mógłby być tańszy

    Moja prawie trzy miesięczna przygoda z Vichy Dercos Neogenic, w roli ambasadorki Streetcom, dobiega końca. Czas więc na małe podsumowanie.

    Moje pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne: ładne opakowanie, przyjemny zapach, dość intensywny, aczkolwiek nie drażniący, aplikator ułatwiający stosowanie i pełniący jednocześnie funkcje masażera oraz nietłusta i nieklejąca konsystencja. Wszystko to sprawiło wrażenie luksusowego i dobrego jakościowo produktu. Starałam się jednak podejść do testów z rezerwa i nie sugerować się ani marką ani wyglądem. Tak aby moje odczucia i zauważone efekty były prawdziwe a opinia wiarygodna. Było zatem analizowanie, codzienne przyglądanie się skórze głowy i mnóstwo zdjęć...

    Miałam obawy czy aplikator, który wydawał się być bardzo delikatny wytrzyma stosowanie i czy spełni swoje zadanie. Oczywiście okazały się być nieuzasadnione. Aplikator (z pierwszego opakowania) wytrzymał nie tylko pierwsze opakowanie ale i drugie, i trzecie już prawie jest na finiszu. Nie wiem jak bardzo musiałabym się starać, żeby go połamać. Jego stosowanie nie sprawia większych problemów. Wystarczy włożyć w aplikator ampułkę, mocniej docisnąć i za pomocą dozownika rozprowadzić na całej skórze głowy. Owszem zdarzyły mi się sytuacje, w których ciężko było mi przebić ampułkę i po przebiciu płyn nie chciał z niej wylecieć ale było ich może ze trzy na ponad dwa miesiące stosowania. Płynu w ampułce jest wystarczająco dużo na jedną aplikację. Powiedziałabym nawet, że chyba jednak zbyt dużo gdyż po zastosowaniu całego płynu z ampułki zdarzały mi się sytuacje, w których włosy były lekko przetłuszczone. Dodatkowo podczas rozprowadzania preparatu należy wykonywać masaż skóry głowy. Dzięki niemu skóra głowy staje się lepiej ukrwiona i dotleniona. Preparat lepiej się też wchłania i odżywia cebulki włosów. Masaż sprawia, że kuracja jest przyjemną częścią dnia a dodatkowy efekt w postaci uniesionych u nasady włosów (wydaje się jakby ich było więcej) powoduje, że chce się do niej wracać. Po jej zastosowaniu stylizacja włosów staje się dużo łatwiejsza. Na widoczne efekty, w postaci nowych malutkich włosów, trzeba było niestety trochę poczekać ale było warto. Najbardziej wyczekiwane i najbardziej widoczne to te na linii czoła i na skroni. Nie jest ich rewelacyjnie dużo ale dla osób takich jak Ja każdy dodatkowy włos się liczy.

  16. #16
    GoldClinic_pl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jun 2014
    Postów
    25

    Tutaj jak wszędzie opinie są podzielne,ja osobiście nie miałam z nim styczności jednak z tego co widzę to jest dosyć drogi,a przecież nikt nie zapłaci za samo ładne opakowanie czy zapach,najważniejsze jest to aby był skuteczny i przynosił efekty.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Vichy Lipometric OPINIE
    Przez oloa w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-10-2010, 22:19
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 14:38
  3. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 11:54
  4. VICHY DERCOS - szampon wzmacniający
    Przez Ania w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-02-2010, 10:25