+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Silne bóle mięśni i głowy

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Question Silne bóle mięśni i głowy

    witam ,
    jesli to nie jest problem chcialam prosic o interpretacje moich
    wynikow krwi:
    Mam silne bole miesni, glowy i ciagle lapie infekcje. Poszlam do lekarza
    i mialam pobrana krew dwukrotnie poniewaz pierwsze badanie wykazalo
    wysokie PV(1.99H). Przebywam poza granicami kraju wiec nazy
    poszczegolnych jednostek moga miec inne odniesienie w jezyku polskim.
    Zreszta trodno mi cokolwiek powiedziec poniewaz nie jestem
    lekarzem.Dlatego zwracam sie z upszejma prosba o pomoc.
    Drugie badanie pokazalo ze moje PV(1.80H) sie obnizylo ale jest nadal za
    wysokie Sprawdzilam w internecie i PV oznacza Polycythaemia Vera i ma
    zwiazek z gestoscia krwi. Ale wogole nie rozumiem co to oznacza i jaki
    ma zwiazek z moim zlym samopoczuciem.
    Oto moje wyniki badan:
    WBC 6,6 x10-9/l
    RBC 4.69 x10-12/l
    HGB 13.2 g/dl
    HCT 42,9 %
    MCV 91,5 fl
    MCH 28,1 pg
    MCHC 30,8 g/dl
    PLT 292 x10-9/l
    RDW 13,3
    Neut 4,19 x10-9/l
    Lymp 1,89 x10-9/l
    Mono 0,44 x10-9/l
    Eos 0.09 x10-9/l
    Baso 0.02 x10-9/l
    PV 1,80 x10-9/l
    Prothrombin time 11 Secs
    APTT 30 Secs
    Thrombin Time 16 SECS
    Fibrinogen 2,2 g/l
    Glucose 4,4 mmol/L
    Sodium 140 mmol/L
    Potassium 4,6 mmol/L
    Creatinine 78 umol/L
    Creatine Kinase 144 U/L
    Calcium 2.65 mmol/L
    Corrected calcium 2,49 mmol/L
    Phosphate 1,31 mmol/L
    Albumin 48 g/L
    Alkaline phosphatase 47 U/L
    Prosze o pomoc. Czekam na wizyte u reumatologa to potrwa do 2 miesiecy a
    ja chcialabym wiedziec co te wyniki oznaczaja. Martwie sie i chcialabym
    wiedziec co sie ze mna dzieje. Z gory dziekuje za pomoc.

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    nie tylko idz do reumatologa

    Powinns udac sie takze do NEUROLOGA!
    Koniecznie i szybko ( wiem co piszę miałem podobnie )

  3. #3
    TomaszK jest nieaktywny
    Specjalista Avatar TomaszK
    Zarejestrowany
    Jan 2011
    Skad
    Cracow
    Postów
    698

    w internecie na pewno znajdziesz normy owych wyników. Z jakimi problemami się zgłosiłaś?

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. silne bóle miesiączkowe
    Przez Emila w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 06-13-2017, 07:14
  2. Silne bóle głowy w skroniach
    Przez alutka w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 05-26-2017, 08:59
  3. Bóle mięśni szyi
    Przez Monika *** w dziale Forum chirurgiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-21-2011, 20:32
  4. Napadowe silne bóle nerek.
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum urologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-13-2011, 20:36
  5. Bóle mięśni i stawów
    Przez endi w dziale Forum reumatologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-09-2011, 19:57

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242