Proszę o pomoc.Mam 30 lat.Jako dziecko miałam nietolerancje tłuszczy, potem wszystko bylo ok.Po ciąży dostałam astmy (potwierdzona przez kilku lekarzy-spirometrie itd).Pewnego dnia probujac potrawy z papryką dostalam silnej dusznosci, spadkucisnienia (na poczatku aparat nie mogl zmierzyc potem wzroslo do 50/60 (po lekach), mrowienie twarzy oraz ust i jezyka,sine i zimne ramiona i dlonie (ogranuczone czucie w rekach), utrudnione oddychanie nosem ustami (wraxmzenue jakby ktos napchal mi waty do nosa i do gardla).Po 4 tabl.hydrokortyzonu,4 tabl.leku antyhistaminowego i wiekszej ilosci wapna cisnienie wystartowalo w gore .Wywnioskowalam ze to papryka gdyz potem probowalam tych wszystkich warzyw wielokrotnie i nic sie nie dzialo, poza papryka gdzie znowu reakcja byla ta sama.Potem sytuacja powtorzyla sie po zjedzeniu pizzy (okazalo sie ze byla papryka w proszku).Zrobilam testy z krwi (ige papryka) i test wyszedl ujemny 0,10.Jestem w szoku.Test pokazuje ze alergii brak.W takim razie czy jestem uczulona na paprykę? Alergolog mowil ze moze to byc alergia na skladnik zawarty w papryce.Jaki moze byc to skladnik i gdzie zrobic badania w tym kierunku?