+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Proszę o zinterpretowanie wyników krwi

  1. #1
    magda01
    Guest

    Arrow Proszę o zinterpretowanie wyników krwi

    leukocyty 6,7 tys/ul 3,5 - 10 -
    erytrocyty 4,24 mlu/ul 3.8 - 5 -
    hemoglobina 12,9 g/dl 11 - 16,5 -
    hematokryt 37 % 35 - 50 -
    MCV 88 fl 80 - 97 -
    MCH 30,4 pg 26,5 - 33,5 -
    MCHC 34,6 g/dl 32 - 36 -
    płytki krwi 229 tys/ul 150 - 400 -
    limfocyty 31,2 % 25 - 40 -
    inne ( EOo Bazo Mono) 17.6 % 3 - 13 H
    neutrofile 51,2 % 50 - 70 -
    limfocyty 2.1 tys/ul 1 - 4 -
    inne ( Eo Bazo Mono) 1,2 tys/ul 0,2 - 1 H
    neutrofilia 3,4 tys/ul 2 - 7 -
    RDW-CV 12,8 % 10 - 15 -
    PDW 19,4 % 10 - 15 H
    MPV 12,9 fl 10 - 18 -
    P-LCR 48 % 15 - 35 H
    OB 3

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Lightbulb gdzie interpretować badania

    Witaj, ciężko jest dokładnie zinterpretować wyniki nie znając choćby nawet wieku czy płci ( po nicku zakładam że są to wyniki dla kobiety)

    Ja korzystam z portalu znanywynik. Zakładasz konto i strona sama "pamięta" wiek, płeć itd, i interpretuje Ci wyniki badań. Opcji jest tam o wiele więcej. Więcej nie piszę bo usuną jako spam

    Pozdrawiam
    Adi

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Przepraszam zapomniałam o wieku itp. Kobieta wiek 21 lat.

  4. #4
    hexenmilch jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar hexenmilch
    Zarejestrowany
    Jul 2013
    Postów
    608

    Witam,

    A jakieś objawy? Jaka była przyczyna wykonania morfologii?

    Z poważaniem Hexenmilch

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Badania okresowe do pracy. I wyszło że mam podwyższone: Inne (Eo, Mono, Bazo) , PDW, P-LCR,

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Proszę o interpretacje wyników krwi
    Przez Nie zarestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-23-2016, 20:52
  2. Bardzo proszę o zinterpretowanie wyników testów skórnych. Czy jestem uczulona?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum alergologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-15-2016, 21:53
  3. prosze o zinterpretowanie badań krwi
    Przez quantise w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-29-2015, 20:24
  4. Proszę o zinterpretowanie wyników ANA2, co dalej z tym robić?
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum reumatologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-26-2014, 13:01
  5. prośba o zinterpretowanie wyników badań męskiego nasienia
    Przez martita23 w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 09-06-2013, 17:38

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247