+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Proszę o opis wyniku badania krwi

  1. #1
    huragan1971 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Dec 2015
    Postów
    2

    Proszę o opis wyniku badania krwi

    Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny
    Materiał: Krew żylna pełna (EDTA), data i godz. pobrania: nie podano, data i godz. przyjęcia: 03-12-2015 09:30
    Morfologia (C55)
    • Hematokryt HCT 47,6 % 40,0 — 54,0
    • Krwinki czerw. RBC 5,05 10^12/L 4,1 — 6,2
    • Hemoglobina HGB 15,99 g/dl 14,0 — 18,0
    MCV 94,0 fL 77,0 — 95,0
    MCHC 33,62 g/dl 32,0 — 36,0
    MCH 31,65 pg 27,0 — 34,0
    RDW 14 % < 15
    • Krwinki białe WBC 6,3 10^9/L 4,0 — 10,0
    NEU 3,0 10^9/L 2,5 — 5,0
    NEU% 47,9 % 45,0 — 70,0
    LYM 2,43 10^9/L 1,5 — 3,5
    LYM% 38,8 % 20,0 — 45,0
    MONO 0,57 10^9/µL 0,2 — 0,8
    MONO% 9,1 % 1,0 — 10,0
    EOS 0,25 10^9/L 0,04 — 0,40
    EOS% 4,0 % 1,0 — 5,0
    BASO ↓ 0,01 10^9/L 0,020 — 0,100
    BASO% 0,2 % 0,0 — 1,0
    • Płytki Krwi PLT 265 10^9/L 150 — 450
    PDW 14,5 fL 9,0 — 17,0
    MPV ↓ 8,2 fL 9,7 — 11,9
    PCT 0,22 %
    Odczyn Biernackiego (C59) 5,00 mm/h < 10,00
    Biochemia
    Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny
    Materiał: Krew żylna, surowica, data i godz. pobrania: nie podano, data i godz. przyjęcia: 03-12-2015 10:58
    Sód w surowicy (O35) 141 mmol/l 138 — 147
    Potas w surowicy (N45) 4,6 mmol/l 3,5 — 5,1
    Magnez w surowicy (M87) 2,3 mg/dl 1,7 — 2,5
    Fosforany nieorganiczne w surowicy (L23) 2,6 mg/dl 2,6 — 4,5
    Białko CRP (I81) 0,03 mg/dl

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Ogolnie wyniki dobre, przeciez masz normy. Spadek Baso i MPV ale to mozliwe sa małe odchylenia.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Prosze o interpretacje wyniku badania krwi. Podaje obiawy.
    Przez blelo w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-15-2013, 18:42
  2. Niemowle jak interpretować opis wyniku badania EKG
    Przez Lalka007 w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04-02-2013, 13:23
  3. prosze o opis tego wyniku
    Przez chrzanowaty w dziale Forum onkologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-03-2012, 10:50
  4. Proszę o opis na podstawie wyniku badania
    Przez Staszek w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05-01-2011, 14:54
  5. Proszę o Analize wyniku Badania Krwi
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04-13-2011, 17:37

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246