+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: prosze o komentarz do wynikow badan tarczycowych i poziomu amylazy we krwi

  1. #1
    Teresa 1 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Oct 2015
    Postów
    1

    prosze o komentarz do wynikow badan tarczycowych i poziomu amylazy we krwi

    Wyniki mojej 15 letniej corki, z 3 kolejnych badan(co okolo 4 miesiace) TSH 7,31 miu/L nastepne 4,96 I ostatnim 3,44 przy normie 0.25-4. FT4 kolejno 13pmols/L , kolejne14pmols/L I ostatnie13 pmols/L przy normie 12-22. Rowniez poziom amylazy MA podwyzszona w kolejnych badaniach krwi 110iu/L, 115, 122, przy normie 0-100. Prosze o komentarz i informacje czy potrzebuje pomocy specjalisty, jej lekarz rodzinny zlecil jedynie kolejne badanie za kilka miesiecy. Dziekuje.

  2. #2
    MRtinez jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Oct 2015
    Postów
    131

    Witam
    Jeśli chodzi o interpretacje wyników to jest problem, bo w polskim internecie nie ma narzędzia do sprawdzania wyników badań - do czasu Z tego co wiem na znanywynik.pl można wpisać swój wynik i do tego jest interpretacja lekarska i książkowa. To nie jest spam, bo mam pewność że, tam na pewno uzyskasz pomoc. Pozdrawiam.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Smile dziekuje

    Bardzo dziekuje za wskazowki

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Prośba o interpretację wyników poziomu kortyzolu we krwi
    Przez Oliwia Frączak w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-13-2015, 16:03
  2. Interpretacja wyników badań krwi
    Przez BRDmarta w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-08-2012, 15:33
  3. Odczytanie wyników badań krwi.
    Przez mokrens w dziale Forum chirurgiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-06-2012, 19:46
  4. Proszę o interpretację wyników badań krwi.
    Przez Yumeha w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12-20-2011, 21:34
  5. Interpredacja wyników badań krwi...
    Przez KasiaLaura17 w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-02-2011, 19:55

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246