+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Prośba o interpretację wyników: podwyższony testosteron, OB oraz ft4

  1. #1
    userka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Aug 2016
    Postów
    6

    Prośba o interpretację wyników: podwyższony testosteron, OB oraz ft4

    Dzień dobry.

    Bardzo proszę o interpretację moich wyników.


    OB (ICD-9: C59) ↑ 18 mm/h < 12

    Białko CRP - ilościowo (ICD-9: I81) 0,29 mg/dl < 0,50

    Kreatynina (ICD-9: M37) 0,85 mg/dl < 0,90

    ALT (ICD-9: I17) 15,7 U/l < 33,00

    Magnez (ICD-9: M87) 2,10 mg/dl 1,32 — 2,14
    Sód (ICD-9: O35) 145,0 mEg/l 135,0 — 148,0
    Wapń całkowity (ICD-9: O75) 9,58 mg/dl 8,60 — 10,00

    Estradiol (ICD-9: K99) 46,79 pg/ml
    f. folikularna 22-217
    owulacja 93-409
    f. lutealna 29-318
    menopauza poniżej 58


    FSH (ICD-9: L65) 5,12 mIU/ml
    f. folikularna 2,9-12,0
    owulacja 6,3-24,0
    f. lutealna 1,5- 7,0 menopauza 17,0-95,0

  2. #2
    userka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Aug 2016
    Postów
    6

    LH (ICD-9: L67) 4,25 mIU/ml
    f. folikularna 1,5 - 8,0
    owulacja 9,6 - 80,0
    f. lutealna 0,2 - 6,5
    menopauza 8,0 - 33,0

    Prolaktyna (ICD-9:N59) 12,96 ng/ml 4,79 - 23,30

    Progesteron (ICD-9: N55) 0,58 ng/ml
    f. folikularna 0,10-0,54
    owulacja 0,12-6,22
    f. lutealna 1,5-20,0

    Testosteron (ICD-9: O41) ↑ 0,78 ng/ml 0,23 — 0,73

    Ferrytyna (ICD-9: L05) 132,84 ng/ml
    Kobiety prawidłowo miesiączkujące: 9,3-159
    Kobiety w okresie menopauzy: 24,4-278
    Mężczyzni: 68-434

    FT4: 20,41 9-20pmol/l

    Potas: 4,4 mmol/l min 3.7 max 5.3
    Żelazo: 79 ug/dl 45-150

    Mocz (ICD-9: A01)
    Barwa żółta
    Przejrzystość przejrzysty
    pH 5,0 5 — 7
    Ciężar właściwy 1,025 1,005 — 1,030
    Białko (-)neg (-) neg
    Glukoza (-)neg (-) neg
    Urobilinogen w normie norm
    Ciała ketonowe (-)neg (-) neg
    Bilirubina (-)neg (-) neg
    Erytrocyty (-)neg (-) neg
    Azotyny (-)neg (-) neg Leukocyty (-)neg (-) neg

    Osad
    Nabłonki płaskie: nieliczne w pw
    Krwinki białe: 2-4 w pw 0-5 w pw
    Minerały: liczne kryształy szczawianów wapnia w pp.


    Badania robione były dwa dni po miesiączce.

    W 2013 roku zachorowałam na nadczynność tarczycy. Okazało się też, że cierpię na Basedowa.

    Po 6 miesiącach wyniki unormowały się. Przestałam zażywać leki (wskazania lekarza).
    Tsh, ft3 i ft4 było w normie do czerwca 2018.
    W lipcu zaczęły wypadać mi garściami włosy, stałam się bardziej nerwowa, puchną mi czasami nogi w okolicach kostek. Odczuwam bóle w okolicy serca.
    Lekarz rodzinny zrobił EKG i stwierdził, że według niego jest dobrze.

    Dodam, że jestem po operacji kręgosłupa lędźwiowego (2011r), chory k. szyjny.

  3. #3
    userka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Aug 2016
    Postów
    6

    Kontynuacja...

    LH (ICD-9: L67) 4,25 mIU/ml
    f. folikularna 1,5 - 8,0
    owulacja 9,6 - 80,0
    f. lutealna 0,2 - 6,5
    menopauza 8,0 - 33,0

    Prolaktyna (ICD-9:N59) 12,96 ng/ml 4,79 - 23,30

    Progesteron (ICD-9: N55) 0,58 ng/ml
    f. folikularna 0,10-0,54
    owulacja 0,12-6,22
    f. lutealna 1,5-20,0

    Testosteron (ICD-9: O41) ↑ 0,78 ng/ml 0,23 — 0,73

    Ferrytyna (ICD-9: L05) 132,84 ng/ml
    Kobiety prawidłowo miesiączkujące: 9,3-159
    Kobiety w okresie menopauzy: 24,4-278
    Mężczyzni: 68-434

    FT4: 20,41 9-20pmol/l

    Potas: 4,4 mmol/l min 3.7 max 5.3
    Żelazo: 79 ug/dl 45-150

    Mocz (ICD-9: A01)
    Barwa żółta
    Przejrzystość przejrzysty
    pH 5,0 5 — 7
    Ciężar właściwy 1,025 1,005 — 1,030
    Białko (-)neg (-) neg
    Glukoza (-)neg (-) neg
    Urobilinogen w normie norm
    Ciała ketonowe (-)neg (-) neg
    Bilirubina (-)neg (-) neg
    Erytrocyty (-)neg (-) neg
    Azotyny (-)neg (-) neg Leukocyty (-)neg (-) neg

    Osad
    Nabłonki płaskie: nieliczne w pw
    Krwinki białe: 2-4 w pw 0-5 w pw
    Minerały: liczne kryształy szczawianów wapnia w pp.


    Badania robione były dwa dni po miesiączce.

    W 2013 roku zachorowałam na nadczynność tarczycy. Okazało się też, że cierpię na Basedowa.

    Po 6 miesiącach wyniki unormowały się. Przestałam zażywać leki (wskazania lekarza).
    Tsh, ft3 i ft4 było w normie do czerwca 2018.
    W lipcu zaczęły wypadać mi garściami włosy, stałam się bardziej nerwowa, puchną mi czasami nogi w okolicach kostek. Odczuwam bóle w okolicy serca.
    Lekarz rodzinny zrobił EKG i stwierdził, że według niego jest dobrze.

    Dodam, że jestem po operacji kręgosłupa lędźwiowego (2011r), chory k. szyjny.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. poprosze o interpretacje wynikow ft4 i ft3
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-16-2016, 11:59
  2. Prośba o interpetację wyników: TSH FT3 i FT4 i objawy
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-23-2015, 12:31
  3. Proszę o interpretację wyników TSH, FT3, FT4
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-23-2015, 11:48
  4. Prośba o intepretacje wyników TSH FT3 i FT4 w ciąży
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 08-18-2014, 09:20
  5. Ciąża normy TSH, FT3 i FT4 - prośba o interpretację wyników
    Przez aleksis84 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-30-2013, 10:15

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246