+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: prośba o interpretację wyników morfologiii

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    prośba o interpretację wyników morfologiii

    20-11-2015
    Hematologia
    Nazwa badania Wynik badania Zakres referencyjny
    Materiał: Krew żylna pełna (EDTA), data i godz. pobrania: nie podano, data i godz. przyjęcia: 20-11-2015 11:24
    Morfologia (C55)
    WBC 4,7 K/µL 4,0 — 10,0
    • NEUT 2,9 K/µL 2,5 — 5,0
    • NEUT% 61,2 % 45,0 — 70,0
    • LYM ↓ 1,4 K/µL 1,5 — 3,5
    • LYM% 29,5 % 20,0 — 45,0
    • MONO 0,4 K/µL 0,2 — 0,8
    • MONO% 7,5 % 3,0 — 8,0
    • EOS 0,08 K/µL 0,04 — 0,4
    • EOS% 1,7 % 1,0 — 5,0
    • BASO ↓ 0,0 K/µL 0,02 — 0,10
    • BASO% 0,1 % 0,0 — 1,0
    • ALY% 1,1 % 0,0 — 2,5
    • LIC% 0,4 % 0,0 — 3,0
    RBC 3,8 M/µL 3,7 — 5,1
    HGB ↓ 11,4 g/dL 12,0 — 16,0
    HCT ↓ 34,3 % 37,0 — 47,0
    MCV 90,0 fL 80,0 — 97,0
    MCH 30,1 pg 27,0 — 34,0
    MCHC 33,3 g/dL 32,0 — 36,0
    RDW 13,1 % 11,0 — 15,0
    PLT 222,0 K/µL 150,0 — 450,0
    MPV 9,0 fL 6,1 — 11,0
    PCT 0,2 % 0,12 — 0,36
    PDW 13,5 % 11,0 — 18,0


    : 03-12-2015 10:16
    Morfologia (C55)
    WBC 4,8 K/µL 4,0 — 10,0
    • NEUT 2,6 K/µL 2,5 — 5,0
    • NEUT% 53,6 % 45,0 — 70,0
    • LYM 1,7 K/µL 1,5 — 3,5
    • LYM% 34,6 % 20,0 — 45,0
    • MONO 0,5 K/µL 0,2 — 0,8
    • MONO% ↑ 9,9 % 3,0 — 8,0
    • EOS 0,09 K/µL 0,04 — 0,4
    • EOS% 1,8 % 1,0 — 5,0
    • BASO ↓ 0,0 K/µL 0,02 — 0,10
    • BASO% 0,1 % 0,0 — 1,0
    • ALY% 0,8 % 0,0 — 2,5
    • LIC% 0,5 % 0,0 — 3,0
    RBC 3,8 M/µL 3,7 — 5,1
    HGB ↓ 11,3 g/dL 12,0 — 16,0
    HCT ↓ 34,2 % 37,0 — 47,0
    MCV 90,0 fL 80,0 — 97,0
    MCH 29,5 pg 27,0 — 34,0
    MCHC 33,0 g/dL 32,0 — 36,0
    RDW 14,0 % 11,0 — 15,0
    PLT 279,0 K/µL 150,0 — 450,0
    MPV 8,8 fL 6,1 — 11,0
    PCT 0,25 % 0,12 — 0,36
    PDW 14,0 % 11,0 — 18,0

    03-12-2015
    żelazo w surowicy 83 ug/dl 37-145


    04-12-2015 00:41
    Transferyna (O43) 3,12 g/l 2,50 — 3,80




    data i godzina przyjecia: 10-02-2016 12:06
    Morfologia analizator 5 diff
    [C55] Krwinki białe (WBC) 4,78 G/l 3,50 — 10,00 a1 - 12:28
    10-02-2016
    Krwinki czerwone (RBC) 4,03 T/l 3,50 — 5,00
    Hemoglobina 11,7 g/dl 11,0 — 16,0
    Hematokryt 35,5 % 37,0 — 47,0
    MCV 88,1 fl 83,0 — 103,0
    MCH 29,0 pg 28,0 — 34,0
    MCHC 33,0 g/dl 31,0 — 35,0
    Płytki krwi 248 G/l 125 — 400
    RDW-CV 14,6 % 11,5 — 14,5
    MPV 10,6 fl 9,0 — 12,6
    % neutrocytów 53,5 % 45 — 70
    % limfocytów 33,5 % 20 — 45
    % monocytów 11,1 % 4,0 — 12,0
    % eozynocytów 1,7 % < 5,0
    % bazocytów 0,2 % < 1,0
    Liczba neutrocytów 2,56 G/l 1,80 — 7,70
    Liczba limfocytów 1,60 G/l 1 — 5
    Liczba monocytów 0,53 G/l <1,5
    Liczba eozynocytów 0,08 G/l <0,4
    Liczba bazocytów 0,01 G/l <0,2

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Lekka niedokrwistosc ale zadna tragedia.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    te wyniki a ciąża

    Witam!
    Z mężem chce,my starać się o dziecko, czy te wyniki mogą być czy należy je poprawić? W jaki sposób, żelazo jest w normie i lekarz powiedział, że nie wie o co chodzi. Dlaczego jest anemia.

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Do ciazy nalezałoby poprawic bo w ciazy i tak bedzie spadek tyle ze okolo 11 w ciazy jest NORMA, teraz jedz duzo czerwonego miesa i watrobki. Watrobka w ciazy niewskazana wiec jedz na zapas.

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Dlaczego wszscy twierdza ze mam jesc zelazo i anemia jest z zelaza ktore mam prawidlowe a i powyzej polowy zakresu normy?

  6. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Bo anemia jest z niedoboru zelaza, zelazo moze sobie byc w normie, ale nie pobierasz widocznie duzo z tego co jesz, wiec wcinac miecho i miecho.

  7. #7
    hexenmilch jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar hexenmilch
    Zarejestrowany
    Jul 2013
    Postów
    608

    Cytat Napisal Nie zarejestrowany Zobacz post
    Dlaczego wszscy twierdza ze mam jesc zelazo i anemia jest z zelaza ktore mam prawidlowe a i powyzej polowy zakresu normy?
    Czy miała Pani oznaczany poziom ferrytyny?
    hexenmilch@gmail.com

  8. #8
    Nie zarejestrowany
    Guest
    właśnie dziś lekarz zalecił mi zrobić poziom ferrytyny, więc może w końcu po 3 miesiącach się czegoś dowiem

  9. #9
    hexenmilch jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar hexenmilch
    Zarejestrowany
    Jul 2013
    Postów
    608

    To podstawowe badanie obrazujące zapasy żelaza w organizmie.
    hexenmilch@gmail.com

  10. #10
    Nie zarejestrowany
    Guest
    dziękuję, lekarz zalecił mi je po 3 miesiącach

  11. #11
    hexenmilch jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar hexenmilch
    Zarejestrowany
    Jul 2013
    Postów
    608

    To bardzo dobry ruch
    hexenmilch@gmail.com

  12. #12
    Nie zarejestrowany
    Guest
    kolejne wyniki...czekam na wynik ferrytyny
    a ciągle jem żelazo i produkty bogate w żelazo

    18-02-2016
    Białko C reaktywne < 1,00 mg/l < 5,00


    Sód 139 mmol/L 136 — 145
    Potas 4,4 mmol/L 3,5 — 5,1

    Morfologia (C55)
    WBC 4,1 K/µL 4,0 — 10,0
    • NEUT ↓ 2,2 K/µL 2,5 — 5,0
    • NEUT% 53,2 % 45,0 — 70,0
    • LYM ↓ 1,4 K/µL 1,5 — 3,5
    • LYM% 33,4 % 20,0 — 45,0
    • MONO 0,5 K/µL 0,2 — 0,8
    • MONO% ↑ 11,2 % 3,0 — 8,0
    • EOS 0,08 K/µL 0,04 — 0,4
    • EOS% 2,0 % 1,0 — 5,0
    • BASO ↓ 0,01 K/µL 0,02 — 0,10
    • BASO% 0,2 % 0,0 — 1,0
    • ALY% 1,3 % 0,0 — 2,5
    • LIC% 0,6 % 0,0 — 3,0
    RBC 3,9 M/µL 3,7 — 5,1
    HGB 12,0 g/dL 12,0 — 16,0
    HCT ↓ 35,7 % 37,0 — 47,0
    MCV 91,0 fL 80,0 — 97,0
    MCH 30,6 pg 27,0 — 34,0
    MCHC 33,6 g/dL 32,0 — 36,0
    RDW ↑ 15,4 % 11,0 — 15,0
    PLT 221,0 K/µL 150,0 — 450,0
    MPV 9,0 fL 6,1 — 11,0
    PCT 0,2 % 0,12 — 0,36
    PDW 14,0 % 11,0 — 18,0

  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Ferrytyna 34 zakres 15 do 150

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Prośba o interpretację wyników
    Przez skatewujo w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12-04-2014, 23:51
  2. Prośba o interpretacje wyników
    Przez mona2006 w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-05-2014, 15:58
  3. Prośba o interpretację wyników
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 09-20-2014, 18:02
  4. Prośba o interpretację wyników
    Przez seba w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-18-2012, 16:59
  5. Prośba o interpretację wyników
    Przez Damian171 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-26-2011, 17:39

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246