Podaję komplet wyników badań: Cel - określenie przyczyny wieloletniego trądziku, który mimo pełnej kuracji Izotekiem 4 lata temu ciągle się utrzymuje od niskiego do średniego nasilenia.

Profil Glikemii po obciążeniu 75g glukozy
Glukoza na czczo - 103 mg/dl
Glukoza po godzinie - 102 mg/dl
Glukoza po 2 godzinach - 93 mg/dl

Insulina na czczo - 5,03 uU/ml
Insulina po godzinie - 15,73 uU/ml
Insulina po dwóch godzinach - 9,36 uU/ml

Prolaktyna - 13,86 ng/ml - zakres referencyjny - 4,04 - 15,2
DHEA-S - 253,8 ug/dl - zakres referencyjny 160-449

Androstendion (ICD-9:I31) - 2,31 ng/ml - norma na mój przedział wiekowy 18-53lata - od 0,45 do 4,2 ng/ml
SHBG - 40,31 nmol/l - norma 18,30-54,10
17-OH-progesteron (ICD-9:79) - 2,01 ng/ml - norma - 0,20 - 2,30

Dodatkowo wyniki tarczycy:
TSH - wynik 2,320 uIU/ml - norma od 0,270 do 4,200
FT3 (ICD-9: 055) - wynik 6,83 pmol/l - norma 3,10 - 6,80 (podwyższony)
FT4 (ICD-9: 069) - wynik 19,17 pmol/l - norma 12,00 - 22,00

Jeszcze może dodam kwestię ciśnienia krwi które mam w przedziale 135-140/65-80