Witam,
Zwracam się z prośbą o interpretację wyników badań (TSH, Prolaktyna i FT4). Badanie zlecił mi ginekolog, ponieważ mam nieregularne okresy, a do tego w niektórych cyklach zdarzają mi się krwawienia w środku cyklu. Oprócz tego ostatnio zauważyłam u siebie nadmierne wypadanie włosów, a moja cera jest zdecydowanie przetłuszczona..
Wyniki badań: TSH :5,524 (Norma 0,55-4,78)
FT4: 1,30 (Norma 0,89-1,76)
Prolatyna 440,95.
Czytałam w Internecie że podwyższone TSH wskazuje na niedoczynność tarczycy, jednak widzę że u mnie TSH jest nieznacznie podniesione. Czy pomimo tego powinnam zgłosić się do lekarza? Dziękuję z góry za odpowiedź.