+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Prośba: interpretacja wyników: LH, TSH ....

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Prośba: interpretacja wyników: LH, TSH ....

    Witam serdecznie od dłuższego czasu około 3 lat staramy się niestety bezskutecznie o dziecko.
    W dniu dzisiejszym odebrałam wyniki badań hormonalnych z krwi.
    Badanie zostało wykonane w 3 dc.

    Prolaktyna 27.5 ng/ml (3.9 - 29.5),
    FSH 6.45 mIU/ml (faza folikularna 3.5 - 12.5)
    LH 3.98 mIU/ml (faza folikularna 2.4 - 12.6)
    Estradiol 40.49 pg/ml (faza folikularna 12.5 - 165)
    Testosteron 0.537 ng/ml (0.06 - 0.82)

    Z tego co udało mi się obliczyć stosunek mojego LH:FSH wynosi: 0.617
    I jest chyba na pograniczu, podobno poniżej 0.6 oznacza niewydolność przysadki?
    Nie wiem czy mam jakiś powód do zmartwień dlatego bardzo proszę o pomoc w interpretacji.
    Mam też pytanie czy poziom Prolaktyny nie jest byt niski, a poziom Estradiolu wysoki?

    Nadmienię jeszcze, że poziom TSH miałam ostatnio 4.14 dlatego przyjmuję Euthyrox 25.

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Wyniki masz dobre, a na bezplodnosc sie obydwoje badaliscie?

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    odp

    Tak, partner zbadał nasienie wszystko jest ok.
    Może ze mną coś jest nie tak? Nakręciłam się bardzo, co chwilę dowiaduję się, że ktoś jest w ciąży.
    Cieszę się, że koleżanki zachodzą ale szlag mnie trafia, że ja nie mogę :/

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Interpretacja wyników tsh.
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-14-2014, 17:25
  2. Ciąża normy TSH, FT3 i FT4 - prośba o interpretację wyników
    Przez aleksis84 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-30-2013, 09:15
  3. Interpretacja wyników TSH
    Przez monika2005 w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 02-20-2013, 19:04
  4. interpretacja wyników tsh
    Przez monika2005 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-19-2013, 19:52
  5. TSH norma - interpretacja wyników
    Przez poszukujący w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-28-2011, 23:13

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248