Witam.
Moja córka odebrała niedawno wyniki badań i niepokoi mnie jej niski poziom cholesterolu HDL.
Podaję wszystkie wyniki:
Cholesterol: 157 (norma: 115-200)
Cholesterol HDL: 30 (norma: 50-80)
Trójglicerydy: 111 (norma 40-150)
Aspat: 24 (norma: 5-40)
Alat: 17 (5-41)

Dodam, że córka zwraca uwagę na to co je (nie do przesady) i ćwiczy ok. 4-5 razy w tygodniu od 30 do 50 minut, stąd moje zaniepokojenie niskim poziomem dobrego cholesterolu.
Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam.