Dzień dobry,

dokładnie dwa tygodnie temu miałam leczonego zęba - dolna prawa szóstka. Przed leczeniem nie odczuwałam żadnych dolegliwości bólowych, to że kwalifikuje się do leczenia wyszło przypadkowo na zdjęciu RTG, które było wykonywanie z powodu innego zęba. Po około tygodniu, podczas jedzenia akurat mięsa wołowego, w postaci gulaszu, zaczęłam odczuwać nietypowy ból, podczas kontaktu tego pożywienia z powierzchnią zęba. Ból pojawia się przy spożywaniu tylko niektórych pokarmów i nie ma to związku ze stopniem twardości pożywienia. Przykładowo, podczas konsumpcji chleba, nawet ze skórką nie odczuwam żadnych dolegliwości, mogę też bez problemu gryźć cukierki czy twarde ciastka. Natomiast przy jedzeniu mięsa,szczególnie wołowego czy kanapek np, z szynką i warzywami, ból jest, a jego charakter jest dziwny ...Byłam u dentystki, opsikała zęba, zmniejszyła jego uwrażliwienie, ale nie dało to żadnego rezultatu. Co jest nie tak? Bardzo prosze o poradę. Dodam, że ząb był leczony prywatnie, a wypełnienie miałobyć najwyższej jakości.

Z góry bardzo dziękuję za poradę i pozdrawiam,

Ewa