Witam,
Mam 20 lat, miesiączkuje od 13 roku życia. Od początku były to nieregularne okresy. Pojawiały się po 2 miesiącach, zaraz po tym po 2 tygodniach, a czasem przez 3 miesiące potrafiły co mniej więcej 18-25 dni, po czym znów odskoczyć na długi czas. Nigdy nie moge przewidzieć, jedynym symptomem sa bóle stawów i niechęć do jakichkolwiek pokarmów. W każdym razie mój ostatni okres trwał ponad 2 tygodnie, na początku był dość skąpy ale potem wszystko jak zawsze. Zgłosiłam się więc na badania hormonalne, prosiłabym o pomoc w interpretacji wyników. Badania były robione 7 dni po zakończeniu okresu.

TSH 1,78 (0,27-4,2)
FT4II 1,09 (0,93-1,7)
FT3 III 2,55 (2,6-4,40)
FSH 3,25
Faza folikularna 3,5-12,5
Faza owulacyjna 4,7-21,5
Faza lutealna 1,7 -7,7

LH 13,36
Faza folikularna 2,4-12,6
Faza owulacyjna 14,0-95,6
Fazalutealna 1,0-11,4

Estradiol 91,25
Faza folikularna 12,5-166,0
Faza owulacyjna 85,8-498
Faza lutealna 43,8-211

Testosteron 0,46 (0,084-0,481)

Prolaktyna
11:00 dzień 12,73
2:00 noc 14,71
5:00 rano 27,37
8:00 rano 27,02

USG
trzon macicy o gładkich obrysach w przodozgięciu o wym 49mmx52mmx35mm
echo endometrium 10 mm jednorodne
jajnik prawy o wym 28x17 mm
jajnik lewy o wym 36x22 z pęcherzykami o śr do 7 mm
pęcherz moczowy o gładkich zarysach
płynu w zatoce Douglasa nie stwierdzono