Witam.Mam 31 lat (kobieta) Od ok roku jestem pod opieka endokrynologa. W ciąży brałam Eutyrox 125.Teraz dawke zmiejszono mi do 75. Lekarz stwierdził chorobę Hashimoto. Dopiero teraz dostałam skierownie na badanie tsh i przeciwcial TPO w celu potwierdzenia Hashimoto. Objawy może i wskazywaly na to ( wypadanie wlosow,sucha skora,sennosc itp.) jednak po zrobieniu wynikow mam wątpliwości co do diagnozy gdyż wyniki sa nastepujace
TSH 2,47 norma ( 0,27-4,2)
TPO 20,82 norma ( <34)
Jak dla mnie to wszystko jest ok. Acha dodam ze wynik usg był nastepujacy
W badaniu uwidoczniono dość mala ,niejednorodna normoechogeniczna, dwuplatowa tarczyce w iejscu typowym, z dolnymi biegunami powyżej obojczykow i wcięcia jarzmowego wymiarach
plat prawy 45*17*12mm
plat lewy 48*16*12mm
ciesn 4mm
W Płacie prawym uwidoczniono drobna hipoechogeniczna zmiane ogniskowa wielkości 3mm. W placie lewym uwidoczniono hipoechogeniczna zmiane ogniskowa wielkości 5*6*3mm
Proszę o interpretacje wyniku,czy mam się czym martwic? Dziekuje