+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: niedoczynność tarczycy?

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    niedoczynność tarczycy?

    Tsh w normie a objawy niedoczynTsh w normie a objawy niedoczynności

    Witam serdecznie. Mam problem. Całkiem nie dawno robilam badania tarczycy, ponieważ moja mama i siostra chorują postanowilam się przebadac. Tym bardziej że mam objawy niedoczynności tak jak moja mama. Wynik to
    Tsh 4,028 norma 0,035-4,78
    Ft4 13,63 norma 11,46-22,65
    Czuję się fatalnie od roku. Wypadają mi wlosy, jestem strasznie nerwowa, mam suchą skórę. Ważę 59kg przy wzroście 175cm. Kolatanie serca, puls 100, niskie ciśnienie. Ciągle jestem zmęczona, brakuje mi chęci do życia. Poszlam z wynikiem do lekarza rodzinnego i nic. Powiedział że wyniki są w normie, zrobił szybkie usg tarczycy ( powiedział że początek Hasimoto). I nie dał skierowana do endo. Ale ja się naprawdę czuje fatalnie. Wyniki krwi mam bardzo dobre. Proszę Was o pomoc. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy iść na własną rękę?

  2. #2
    lol767
    Guest

    Exclamation niedoczynnosc

    Hej niestety do endo potrzebujesz skierowania od rodzinnego. Musisz iść jak najszybciej do endo z tymi badaniami. U mnie wyniki też jednoznacznie nie pokazywały, ze jest niedoczynność a objawy były takie jak u Ciebie. Wyszło dopiero w ciąży, że jest niedoczynność. Znam tą męczarnie ciągle uczucie senności nerwica, kołatanie serca, zero chęci do życia, wypadanie włosów.... znajdź dobrego endo i idź jak najszybciej.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Niedoczynność tarczycy , a guzek na tarczycy i węźle chłonnym
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum onkologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-10-2014, 08:27
  2. Niedoczynność tarczycy , a guzek na tarczycy i węźle chłonnym
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-27-2014, 11:48
  3. niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy i dieta?
    Przez kasia4128 w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-05-2014, 10:03
  4. niedoczynnosc tarczycy
    Przez Jolasm w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-09-2013, 11:38
  5. Niedoczynność Tarczycy
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 02-04-2013, 18:48

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243