Post a reply to the thread: Czy kawa zbożowa zakwasza?
Kliknij tutaj, aby sie zalogowac
Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)
Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy
Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].
Czytałam jakiś czas temu na portalu Adamed Expert o produktach które zakwaszają organizm i jeśli chodzi o kawę to nie było o niej mowy także myślę że nie. Ten portal jest pisany przez specjalistów także ufam im i raczej wszystko co tam pisze jest prawdą. Nawet ostatnio też czytałam jak sobie radzić z odkwaszaniem organizmu także można poczytać
Nie powinna zakwaszać moim zdaniem.
zzakwaszanie organizmu - amerykańscy naukowcy wykryli, że główną przyczyną chorób jest zakwaszanie organizmu. Zanim o tym przeczytałam, zauważyłam, że po piciu po 2 - 3 kawy przez tydzień czasu, zaczynam chorować na przeróżne infekcje. Kiedy przestawalam pić kawę na dłuższy czas, nie chorowałam . Kawę zaczęłam pić 10 lat temu, z przerwami. Wcześniej byłam bardzo zdrowa. Ostatnio tak chorowałam, że Mąż wysłał mnie na wczasy zdrowotne z odkwaszaniem organizmu. Minęły uporczywe dolegliwości, pojawiające się od kilku lat. Wczasy zdrowotne nie miały nic wspólnego z farmaceutyką. Na świecie jest znanych mnóstwo wspaniałych metod, od wieków, potwierdzonych badaniami naukowymi świata. Niestety na studiach uczą wg innych badań, zwłaszcza farmaceutycznych. . Wystarczy uważnie śledzić w internecie., czy - literaturze naukowej USA. Wpisać hasło, które Was interesuje. Pozdrawiam serdecznie. Czytelniczka .
zzakwaszanie organizmu
zakwaszanie organizmu Próba wysyłki
zakwaszanie organizmu
Jedzenie nie zakwasza organizmu? Mój bratanek zakwasił organizm poprzez spożywanie bardzo dużej ilości białka. To już nie rozumiem..
Jedzenie nie zakwasza organizmu. Nawet gdybyśmy przez całe życie spożywali wyłącznie kwasotwórcze produkty, nie doprowadzimy do zakwaszenia organizmu. Jest to mit stworzony przez dietetyków i firmy farmaceutyczne, propagujący produkty na odkwaszenie, działające na zasadzie placebo. Dzieje się tak dlatego, że bufory organizmu - fosforanowy, białczanowy, hemoglobinianowy i przede wszystkim - wodorowęglanowy - są odnawialne i niewyczerpywalne. To znaczy, że dostarczając nawet ciągle dużą ilość kwasotwórczego jedzenia, bufory te się nie zużywają i neutralizują nadmiar kwasów. Zwolennicy teorii zakwaszenia podają na przykład, że organizm, aby zobojętnić nadmiar kwasów z pożywienia, mobilizuje fosforany wapnia z kości i to może być przyczyną osteoporozy, odwapnienia itd. Ale prawda jest taka, że w przypadku nadmiaru kwasów organizm zwiększa produkcję buforów kilkukrotnie, zwiększa wchłanianie fosforanów i zmniejsza ich wydalanie z moczem. Do produkcji buforu wodorowęglanowego potrzebny jest tylko dwutlenek węgla - organizm wytwarza go z tlenu i metabolizmu, i może zwiększyć jego produkcję w razie potrzeby, oszczędzając tkanki i zużycie ważnych składników pokarmowych (soli mineralnych, witamin).
Nic nie zakwasza. Produkty spożywcze możemy podzielić na kwaso- i zasadotwórcze. Nie ma żadnych naukowych dowodów, że spożywanie wyłącznie kwasotwórczych produktów powoduje zmiany w organizmie, zwane nadmiernym zakwaszeniem. Nie ma żadnych naukowych dowodów, że tak zwane "zakwaszenie" organizmu wywołane niewłaściwą dietą w ogóle istnieje. W ujęciu stricte medycznym zakwaszenie organizmu jest stanem chorobowym zagrażającym życiu, wymagającym leczenia na oddziale szpitalnym. Powstaje wówczas, gdy pH krwi spada poniżej 7,35. Nie ma związku z dietą, może być spowodowane spożyciem trucizn - takich jak alkohol metylowy czy etylowy. Tak samo - nie wykazano, żeby produkty oferowane przez firmy farmaceutyczne na "odkwaszenie organizmu" wywierały w ogóle jakiekolwiek korzyści zdrowotne. Są to tylko suplementy diety, które nie podlegają kontroli skuteczności działania tak jak leki.
Dzień Dobry, Z tego co mi wiadomo to fosfor, chlor i siarka zakwasza organizm. Kofeina nie powinna zakwasić organizmu. Jest to tylko stymulant (alkoid roślinny) powodujący podwyższenie tętna, wzrost ciśnienia tętniczego. Wiem natomiast, że za przeproszeniem "ryje" gospodarkę elektrolitową. Wypłukuje jony magnezu i potasu. Kofeina oczywiście od czasu do czasu nie jest szkodliwa jednak zastanowiłbym się nad codziennym przyjmowaniem tejże substancji. W razie dalszych pytań proszę pisać. Pozdrawiam.
Czy kawa zbożowa zakwasza? witam, jak w temacie, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czy kawa zbożowa zakwasza organizm jak zwykła kawa? i pytanie powiązane, czy to kawa zakwasza czy kofeina - czyli czy mogę jeść np. kofeinę w tabletkach bez obaw o zakwaszanie organizmu takie jak kawą ? z góry dziękuje za pomoc.
Czy kawa zbożowa zakwasza?
Zasady na forum