Odpowiedz na ten temat

Post a reply to the thread: Mężczyzna z wysokim poziomem LH oraz niskim/przeciętnym testosteronem.

Twoja wiadomosc

Kliknij tutaj, aby sie zalogowac

Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy

Dodatkowe opcje

  • Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].

Mapa tematow (Nowe na poczatku)

  • 01-17-2016, 06:47
    Tadzix

    Mężczyzna z wysokim poziomem LH oraz niskim/przeciętnym testosteronem.

    Witam. Chciałbym prosić o pomoc w interpretacji wyników hormonalnych, które przedstawiłem poniżej. Jestem 27 letnim mężczyzną. Mam problemy z libido oraz z osiąganiem pełnej erekcji podczas stosunku. Mój popęd seksualnym jest wyraźnie obniżony, a poranne erekcje nie występują (raz na dłuży okres pojawiają się, ale są słabe). Z problemami borykam się od około 19 roku życia.Mogły występować wcześniej, ale nie jestem wstanie sobie przypomnieć. Wszystko mogło rozpocząć się kiedy byłem jeszcze dzieckiem. W wieku 10 lat przybrałem na wadzę. Pojawiła się u mnie wtedy ginekomastia i mam ją po dziś dzień. Tłuszcz odkłada się na klatce piersiowej, udach oraz na bokach. Zarost na twarzy występuje, jest przerzedzony, ale nie jest tak gęsty jak u moich rówieśników. O zapuszczeniu gęstej brody mogę zapomnieć. zacząłem łysieć w wieku 18 lat. Jest to przypadłość genetyczna. Mój tata również łysiał. Pragnę dodać, że od małego byłem uległy wobec środowiska, szedłem często na kompromis, nie potrafiłem walczyć o swoje racje. Z perspektywy tamtych dni nie wydawało się to problemem. Uważałem, że mam taki charakter. Nie zwracałem uwagi na fakt, że czułem się z tym źle oraz postępuje nie właściwie. Cechy charakteru czy sposób postępowania mogą o niczym nie mówić pod kątem problemów zdrowotnych, ale chciałem o nich wspomnieć.

    Krew została pobrana w godzinach porannych, ok 9:00.

    Moje wyniki są następujące:
    Testosteron całowity: 582ng/dl (348-1197)
    Testosteron wolny: 15,4 pg/ml (9,3-26,5)
    T4: 1,36 ng/dl (0,82-1,77)
    TSH: 1,63 uIU/ml (0,45-4,50)
    Prolaktyna: 8,7 ng/ml
    Estradiol: 13.6 pg/ml (7,6-42,6)
    FSH: 6,6 mIU/ml (1,5-12,4)
    LH: 11,6 mIU/ml (1,7-8,6)

    W nawiasach podałem normy laboratoryjne, które otrzymałem z wynikami. Starałem się znaleźć podobny przypadek wysokiego LH, FSH w normie oraz no właśnie, nie wiem czy jest to norma czy niski poziom testosteronu dla mojego wieku. Normę określa duża rozpiętość, nie bierze pod uwagę wieku oraz zaistniałych problemów zdrowotnych. Chciałbym prosić o interpretację wyników, ewentualne uwagi oraz spostrzeżenia dotyczące mojej sprawy. Pozdrawiam.

Uprawnienia

  • Mozesz zakladac nowe tematy
  • Mozesz pisac wiadomosci
  • Nie mozesz dodawac zalacznikow
  • Nie mozesz edytowac swoich postow
  •  

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248