Post a reply to the thread: Miód Manuka przy refluksie?
Kliknij tutaj, aby sie zalogowac
Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)
Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy
Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].
Methyloglyoxal jest aktywnym składnikiem obecnym w miodach Manuka. Składnik wykazuje działania antybakteryjne. Prof. Henle szeroko opisał methyloglyoxal, co istotne, badacz zauważył, że tak wysoki poziom składnika nie występuje w żadnym innym produkcie jak w miodach Manuka. I jeszcze jedno, substancja ta jest odporna na działanie wysokiej temperatury oraz chemikaliów, dzięki niej miód Manuka walczy z bakteriami w niesprzyjających warunkach.
pytanie CZym jest dokładnie methyloksal? Nie bardzo rozumiem fenomenu? Czytałam że ten związek występuje również w innych produktach.
pytanie
Jest to produkt w 100% naturalny i nie spotkaliśmy się z przypadkiem aby komuś zaszkodził. Jeśli chodzi o rodzaj miodu, to proponuję zastosować miód o większym stężeniu MGO, np. MGO 400+. MGO - czyli methylglyoxal to substancja aktywna odpowiadająca za antybakteryjne właściwości tego miodu. Miód został zakwalifikowany do żywności funkcjonalnej, o korzystnym wpływie w leczeniu górnych dróg oddechowych, niestrawności, Helikobacter Pyroli.
Miód Manuka przy refluksie? Czy przy dość silnym refluksie można zastosować miód manuka? Co państwo sądzicie o nim? I jaki rodzaj miodu wybrać na początku diety? Czy to w ogóle ma sens?
Miód Manuka przy refluksie?
Zasady na forum