Post a reply to the thread: Chroniczne zaparcia i ból brzucha
Kliknij tutaj, aby sie zalogowac
Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)
Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy
Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].
na silne zaparcia spróbuj więcej wody pić, kup tez sobie preparat intesta, to kapsułki (łatwe w połykaniu) z maslanem sodu, które własnie pomogą Ci przy wrócić jelita do normalności.
Witam. Jednak mój problem został rozwiązany. Wreszcie znalazł się lekarz, który mi pomógł. Po kilku podstawowych badaniach w klinice gastrologicznej wyszło mi, że jestem celiakiem. Mam też dość mocno uszkodzone kosmki jelitowe stąd moje dolegliwości. Mam nadzieję, że dobrze ułożona dieta i zapisane leki sprawią, że będzie już teraz tylko lepiej. Szkoda tylko, że mój przedmówca bez żadnych badań wysunął taki wniosek.
zaparcia Masz problem psychiczny, życiowy, albo żywieniowy. Może i wszystkie naraz. Musisz zmienić dietę i myślenie. Przejdzie
zaparcia
Jakie badania należy wykonać aby potwierdzić lub wykluczyć nieceliakalną nadwrażliwość na gluten?
Dzień dobry. Dziękuję za poradę. Stosuję leki na zaparcia, ale nie wszystkie mi pomagają. Problemy się nasilają kiedy zjem coś co zawiera gluten i skrobię. Mam podejrzenie nietolerancji pokarmowej. Czy z tego można się wyleczyć?
Przy takich problemach to dieta i najlepiej kup sobie preparat intesta z maślanem sodu, zobaczysz ze po kilku dniach poczujesz ulgę, a po kilku tygodniach całkowicie zapomnisz o zaparciach
Chroniczne zaparcia i ból brzucha Dzień dobry. Od około 2 lat zmagam się z chronicznymi zaparciami i wzdęciami, którym od około 6 miesięcy towarzyszy silny ból brzucha i nudności. W ciągu ostatnich 6 miesięcy miałam 3 razy zapalenie jelit. W ostatnim czasie dolegliwości są na tyle intensywne, że nie mogę sobie sama z nimi poradzić i utrudniają mi normalne funkcjonowanie. Od około 12 miesięcy jestem na diecie antyzaparciowej. Dolegliwości bardzo nasilają się po zjedzeniu produktów zawierających skrobię i gluten. Po wykluczeniu glutenu i skrobi czuję lekką poprawę, ale po powrocie do "normalnego" jedzenia znowu wracam do punktu wyjścia. Kiedy zaparcia się nasilają wtedy też tracę znacznie na wadze i mam niski poziom żelaza we krwi. Pomimo leczenia u kilku gastroenterologów nie czuję znacznej poprawy. Badanie w kierunku celiakii dało wynik ujemny (nie wiem jednak na ile mogę uznać go za wiarygodny skoro od ponad roku nie mogę jeść produktów zawierających gluten, USG bez zmian. Morfologia: okresowo niski poziom żelaza. Leczenie Debretinem nie pomaga. Po zmianie na Duspatalin retard czuję poprawę, ale tak długo jak biorę ten lek, po odstawieniu następuje nawrót dolegliwości. W ostatnim czasie dolegliwości znacznie się nasilają po zjedzeniu produktów zawierających skrobię i gluten. Proszę o poradę jakie badania powinnam jeszcze wykonać? Czy powinnam wykluczyć z diety gluten skoro nie mam celiakii(ale jednak on mi szkodzi)? Z czym mogą być związane moje dolegliwości?
Chroniczne zaparcia i ból brzucha
Zasady na forum