Odpowiedz na ten temat

Post a reply to the thread: Czy ryż zyskuje kalorie podczas gotowania?

Twoja wiadomosc

Kliknij tutaj, aby sie zalogowac

Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy

Dodatkowe opcje

  • Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].

Mapa tematow (Nowe na poczatku)

  • 04-20-2021, 12:58
    Grorska12
    Nope nope nope
  • 02-11-2021, 14:30
    Kasjo155
    oczywiście, że nie
  • 02-12-2020, 14:39
    rysiek301
    We wszelkiego rodzaju tabelach przyjmuje się 100g suchego produktu, chyba, że wyraźnie jest podane, iż chodzi o ugotowany. Po prostu ważysz przed ugotowaniem odpowiednią porcję ryżu.
  • 10-05-2018, 13:51
    Seia
    Wydaje mi się, że ma tyle samo kcl, bo niby dlaczego miałoby być inaczej? Tak jak mówisz, ryż pęcznieje, ale kaloryka jest taka sama.
  • 04-15-2018, 15:21
    Nie zarejestrowany

    Czy ryż zyskuje kalorie podczas gotowania?

    Witam. Ja piszę z dość niecodziennym(?) i mało powiązanym z tematyką forum pytaniem. A mianowicie:

    Jak to dokładnie jest gdy porównamy 100g ryżu nieugotowanego i 100g ryżu ugotowanego? Tzn. Gdy gotujemy ryż, to ten wsiąka w siebie wodę przez co jest masywniejszy i cięższy. A jako, że woda kalorii nie ma, to czy ryż zyskuje kalorie podczas gotowania? Zacząłem się zastanawiać po zainstalowaniu aplikacji dietetycznej, gdzie mogłem wybrać między ryżem gotowanym a nieugotowanym. To znaczy ... Czy jeśli gdzieś napisane jest, że 100g ryżu ugotowanego ma tyle i tyle kalorii, to czy nie powinienem wten wsypać około 30-50g ryżu do garnka?

Uprawnienia

  • Mozesz zakladac nowe tematy
  • Mozesz pisac wiadomosci
  • Nie mozesz dodawac zalacznikow
  • Nie mozesz edytowac swoich postow
  •  

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37