Odpowiedz na ten temat

Post a reply to the thread: Upał powoduje wzrost liczby zatruć?

Twoja wiadomosc

Kliknij tutaj, aby sie zalogowac

Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy

Dodatkowe opcje

  • Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].

Mapa tematow (Nowe na poczatku)

  • 08-26-2010, 07:45
    Kamil
    Szczególnie w okresie letnim należy zwracać szczególną uwagę na spożywane jedzenie.
    Wszystko się psuje. Czasami nawet zanim trafi ze sklepu do naszej lodówki.
    Bądźmy czujni i kupujmy tylko pewne i świeże produkty i jedzmy mniej mięsa w podczas ciepłych dni.
  • 08-25-2010, 08:22
    Gosia
    Tak, to prawda. Podczas upałów żywność szybciej się psuje, zwłaszcza potrawy z jaj, mięsa, nabiału, ryb, lody, ciasta z kremami.
    Objawami zatrucia salmonellą są: bóle brzucha, biegunka, gorączka, wymioty jak i odwodnienie.
    Jersinioza występuje głównie u dzieci. Najczęstszymi objawami są bóle brzucha i biegunka z krwią. Objawy u dorosłych są często mylone z zapaleniem wyrostka robaczkowego.
    Aby się uchronić należy przechowywać narażone produkty spożywcze w lodówce, lecz też nie długo. Myć owoce, warzywa, uważać na niedopieczone mięso.
  • 08-25-2010, 05:59
    aros5

    Upał powoduje wzrost liczby zatruć?

    Ostatnio słyszałem, że w upały wzrasta liczba zatruć salmonellą i jersiniozą.
    Może ktoś z was wie jakie są objawy i jak zapobiegać takim zatruciom?

Uprawnienia

  • Mozesz zakladac nowe tematy
  • Mozesz pisac wiadomosci
  • Nie mozesz dodawac zalacznikow
  • Nie mozesz edytowac swoich postow
  •  

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37