Post a reply to the thread: Upał powoduje wzrost liczby zatruć?
Kliknij tutaj, aby sie zalogowac
Wpisz wynik sumy liczb 10 i 12
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)
Mozesz dodac ikonke do wiadomosci z ponizszej listy
Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].
Szczególnie w okresie letnim należy zwracać szczególną uwagę na spożywane jedzenie. Wszystko się psuje. Czasami nawet zanim trafi ze sklepu do naszej lodówki. Bądźmy czujni i kupujmy tylko pewne i świeże produkty i jedzmy mniej mięsa w podczas ciepłych dni.
Tak, to prawda. Podczas upałów żywność szybciej się psuje, zwłaszcza potrawy z jaj, mięsa, nabiału, ryb, lody, ciasta z kremami. Objawami zatrucia salmonellą są: bóle brzucha, biegunka, gorączka, wymioty jak i odwodnienie. Jersinioza występuje głównie u dzieci. Najczęstszymi objawami są bóle brzucha i biegunka z krwią. Objawy u dorosłych są często mylone z zapaleniem wyrostka robaczkowego. Aby się uchronić należy przechowywać narażone produkty spożywcze w lodówce, lecz też nie długo. Myć owoce, warzywa, uważać na niedopieczone mięso.
Upał powoduje wzrost liczby zatruć? Ostatnio słyszałem, że w upały wzrasta liczba zatruć salmonellą i jersiniozą. Może ktoś z was wie jakie są objawy i jak zapobiegać takim zatruciom?
Upał powoduje wzrost liczby zatruć?
Zasady na forum