Mam 33 lata i od listopada boli mnie lewa ręka i ramię (właściwie to mięśnie i bolesność skóry). Lekarz nie bardzo wie co mi dolega. Miałam robione USG piersi i wszystko wyszło w porządku. RTG kręgosłupa piersiowego ok. RTG kręgosłupa szyjnego wykazał niewielkie obniżenie krążka C5-6 bez cech przewlekłej dyskopatii, z dyskretnym odczynem zwyrodnieniowym na tej wysokości głównie w stawach Luschki. Dostałam skierowanie do neurologa ale wizytę mam dopiero za 2tyg. Lekarz nie chciał dać mi skierowania na morfologię i zrobiłam prywatnie. Wyniki budzą mocno moje obawy a wizytę mam jutro więc proszę o interpretację. Od normy odbiegają wartości MCH, RDW-CV, % neutrocytów, % limfocytów, Granulocyty segmentowane, Limfocyty.
Morfologia analizator 5 diff:
Krwinki białe (WBC) 5,23 G/I (norma 3,50-10,0)
Krwinki białe (RBC) 4,80 T/I (norma 3,50-5,0)
Hemoglobina 13,2 g/dl (norma 12,0-16,0)
Hematokryt 41,1 % (norma 37,0-47,0)
MCV 85,6 fl (norma 83,0-103,0)
MCH 27,5 pg (norma 28,0-34,0)
MCHC 32,1 g/dl (norma 31,0-35,0)
Płytki krwi 323 G/l (norma 125-400)
RDW-CV 15,3 % (norma 11,5-14,5)
MPV 11,4 fl (norma 9,0-12,6)
% neutrocytów 43,6 % (norma 45-70)
% limfocytów 47,0 % (norma 20-45)
% monocytów 6,1 % (norma 4,0-12,0)
% eozynocytów 2,7 % (norma <5,0)
% bazocytów 0,6 % (norma <1)
Liczba neutrocytów 2,28 G/l (norma 1,80-7,70)
Liczba limfocytów 2,46 G/l (norma 1-5)
Liczba monocytów 0,32 G/l (norma <0,8)
Liczba eozynocytów 0,14 G/l (norma <0,45)
Liczba bazocytów 0,03 G/l (norma <0,2)
Rozmaz mikroskopowy:
Granulocyty pałeczkowate 1 % (norma <5)
Granulocyty segmentowane 43 % (norma 45-70)
Granulocyty kwasochłonne 1 % (norma <5)
Limfocyty 53 % (norma 20-45)
Monocyty 2 % (norma 1-8)
OB po 1h 14 mm (norma <20)
Sód 140,71 mmol/l (norma 136-146)
Potas 4,35 mmol/l (norma 3,5-5,1)
CRP 2,35 mg/l (norma <5)