Witam , chodzi o 5,5 letnie dziecko wynik był robiony ponieważ mały skarży się na bóle nóżków i brzuszka, ciągle choruje, gorczka utrzymujaca sie 4dni bez przyczyny.

WBC 6,61 (4-10)
NEUT% 25,6% (43-76) *
LYMPH% 54,9% (17-48) *
MONO% 10,9% (2-10) *
EO% 8,3% (0-6) +
BASO% 0,3% (0-1)
NEUT# 1,69 (1,20-6,80) *
LYMPH# 3,63 (1,20-3,20) *
MONO# 0,72 (0,10-0,80) *
E0# 0,55 (0-0,4) +
BASO# 00,2 (0-0,10)

komentarz: Atypical Lympho??

RBC 4,87 (4,10-6,10)
HGB 13 (12-18)
MCV 78,9 (82-96) -
MCH 26,7 (27-32)
MPV 11,8 (7,5-11,5) +

ASO-DOBRE
KAŁ 3x-DOBRE

Co oznacza ten komentarz?czy wyniki są złe.

Byłam z wynikami u pediatry zawiodłam się, nawet dobrze nie spojrzał na wyniki stwierdził że są dobre, na pytanie dlaczego syna bolą nóżki powiedział że dlatego bo rośnie,powiedziałam że mały strasznie się poci w nocy ma cała główkę mokra,to nic nie powiedział. Dodam że pytałam się czy syn mógł by się w jakiś sposób zarazić toksoplazmoza ponieważ miał kontakt z osobą chorą(nie wiedziałam że ta osoba ma to)to powiedział że raczej nie powinien się zarazić , Mały miał wczoraj lekka wysypkę na buźce na jednym poliku, i ma gorączkę która się pojawia i mija,powiedziałam lekarzowi że coraz częściej zaczyna gorączkować bez przyczyny to pediatra stwierdził że wysypka mogła być od gorączki.Dziś mały znów dostał gorączki nie wysokiej ale jednak mu się pojawia co chwile miał 37,8
Nie wiem czy nie panikuje ale boje się ze coś się dzieje z małym, I te wyniki nie dają mi spokoju,Proszę o rade może iść do innego pediatry, czy zabardzo panikuje.
CRP dobre