Witam serdecznie,
proszę o sprawdzenie morfologi krwi i ewentualny komentarz...
w razie pytań służę pomocą
...z góry dziękuję i pozdrawiam

Mężczyzna 37 lat, 15kg nadwagi, hulaszczy tryb życia
Grupa krwi:
O RhD- (ujemny)
Przeciwciał odpornościowych do antygenów krwinek czerwonych nie stwierdzono
Morfologia krwi (ICD-9:C55)
Leukocyty 10,9 tys/ul* 3,8 10,0 High!
Erytrocyty 4,83 mln/ul* 4,20 6,00
Hemoglobina 15,1 g/dl* 14,0 18,0
Hematokryt 44 % 40 54
MCV 92 fl* 80 99
MCH 31 Pg* 27 35
MCHC 34,2 g/dl* 32,0 37,0
Płytki krwi 258 tys/ul* 140 440
RDW-CV 12,8 11,6 14,8
PDW 14,8 H 9,0 17,0
MPV 11,0 H 9,0 13,0
P-L CR 32,9 13,0 43,0
Neutrofile 8,32 tys/g 1* 2,50 7,00 High!
Limfocyty 1,68 tys/ul* 1,00 3,50
Monocyty 0,80 tys/ul* 0,20 1,00
Eozyno file 0,12 tys/gl* 0,10 0,50
Bazo file 0,0 tys/ul* 0,0 0,1
Neutrofile 76,1 °A* 40,0 70,0 High!
Limfocyty 15,4 20,0 45,0 L
Monocyty 7,3 %* 2,0 10,0
Eozyno file 1,1 %* 1,0 5,0
Bazofile 0,1% 0,0-2,0
OB (1CD-9: C59) 10 mm/h*
Badanie ogólne moczu (ICD-9: A01)
Barwa żółty
Przejrzystość przejrzysty
Ciężar właściwy 1,021 kg/1* 1,015 1,030
pH 5,0 5,0-7,0
Glukoza nieobecna mg/d1
Ketony nieobecne mg/d1 5,00
Urobilinogen w normie 1,imoli1 16,0
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne mg/dl
Azotyny nieobecne
Osad moczu (ICD-9: A19)
Nabłonki płaskie nieliczne w prep.
Leukocyty 0-1 wpw O 5
Erytrocyty świeże 0-1 wpw O 3
Erytrocyty wyługowne 0-1 wpw O 3
Pasma śluzu d liczne
Bakterie nieliczne
Mocznik 33 mg/dl
Kreatynina 0,95 mg/dl
eGFR >90 ml/min/1,73m2
kwas moczowy 6,6 mg/dl
glikoza 98 mg/dl
Lipidogram (CHOL, HDL, LDL, TG)
Cholesterol całkowity 228 High!
Cholesterol HDL 51 Low!
Trójglicerydy 121
Cholesterol LDL 153 High!
Próby wątrobowe (ICD-9: --). 121,00 153
AST 34 U/1 5 34
ALT 50 U/1 O 55
Bilirubina całkowita 0,80 m2/d1 0,30 1,20
Fosfataza zasadowa 76 U/1* 40 150
GGTP 55 U/1 12
Sód (ICD-9: --) 141 mmo1/1 136 145
Potas (ICD-9: --) 4,66 mmo1/1 3,50 5,10
CRP (ICD-9: 181) 9,70 mg/1 0,00 5,00 H
TSH (ICD-9: L69) 2,0226 uILJ/m1 0,3500 4,9400
Testosteron (ICD-9: 041) 301,00 ng/d1* 280,00 1 100,00
PSA całkowity (ICD-9: 161) 0,2650 ng/m1 0,0000 4,0000