+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Morfologia dobra czy zła?

  1. #1
    awen jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Feb 2012
    Postów
    1

    Morfologia dobra czy zła?

    Proszę o interpretację wyników.
    Morfologia krwi w nawiasach podaję normy z wydruku- 17 luty 2012

    HCT 39.9 (37.0-47.0)
    RBC 4.39 (4.0-5.0)
    HGB 13.3 (12.0-16.0)
    WBC 7.0 (4.0-10.0)
    MCV 91 (81.0-91.0)
    MCHC 33.4 (33.0-37.0)
    MCH 30.3 (27.0-37.0)
    RDW-CW 13.8
    PLT 76 (130-350)
    PDW 24
    MPV 11.5 (7.5-11.5)
    PCT 0.088
    Wart b NEUT 3.63 (1.9-8.0)
    % NEUT 51.7 (40.0-74.0)
    Wart b LYMPH 2.62 (0.9-5.2)
    % LYMPH 37.3 (19.0-48.0)
    Wart b MONO 0.50 (0.16-1.0)
    % MONO 7.1 (3.4-10.0)
    Wart b EO 0.25 (0.00-0.80)
    % EO 3.6 (0.0-7.0 )
    Wart b BASO 0.02 (0,0-0,2)
    % BASO 0.3 (0,0-1,5)
    Wart b ALY 0.06 (0,0-0,2)
    %ALY 0.9 (0,0-2,5)
    Wart b LIC 0.02 ( 0,0-0,2)
    % LIC 0.3 (0,0-2,5)

    POWTÓRZYŁAM BADANIE-MORFOLOGIA I ROZSZERZYŁAM O MORFOLOGIĘ Z ROZMAZEM OTO MOJE WYNIKI Z DNIA 24 LUTY 2012
    HCT 39.9 (37.0-47.0)
    RBC 4.39 (4.0-5.0)
    HGB 13.2 (12.0-16.0)
    WBC 6.8 (4.0-10.0)
    MCV 90 (81.0-91.0)
    MCHC 33.4 (33.0-37.0)
    MCH 30.1 (27.0-37.0)
    RDW-CW 13.4
    PLT 88 (130-350)
    PDW 25.8
    MPV 11.6 (7.5-11.5)
    PCT 0.102
    Wart b NEUT 3.74 (1.9-8.0)
    % NEUT 55.4 (40.0-74.0)
    Wart b LYMPH 2.24 (0.9-5.2)
    % LYMPH 33.1 (19.0-48.0)
    Wart b MONO 0.41 (0.16-1.0)
    % MONO 6.0 (3.4-10.0)
    Wart b EO 0.36 (0.00-0.80)
    % EO 5.4 (0.0-7.0 )
    Wart b BASO 0.01 (0,0-0,2)
    % BASO 0.1 (0,0-1,5)
    Wart b ALY 0.04 (0,0-0,2)
    %ALY 0.6 (0,0-2,5)
    Wart b LIC 0.01 ( 0,0-0,2)
    % LIC 0.1 (0,0-2,5)

    MORFOLOGIA-ROZMAZ

    Eozynofile- 2% (NORMA 1-5)
    Limfocyty 44% (nORMA 20-45)
    Segmenty 50% (norma 40-70)
    Monocyty 4% (norma 3-8)

    Dodam,że mam 26 lat,badanie zrobiłam profilaktycznie.Mam niedoczynność tarczycy biorę na zmianę Euthyrox N50-N75.Jestem po 2 poronieniach -w 10 tyg(ciążą obumarła) i w 17 tyg(przedwczesne pęknięcie błon płodowych).Wyniki badań genetycznych moje i mężą są prawidłowe.Wyniki hormonów równiez prawidłowe.
    Mam niskie ciśnienie-prawie codziennie 90/60

    Będę wdzięczna za interpretację.

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    napewno z płytkami krwi PLT jest coś nie tak

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Morfologia
    Przez Olaaa w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-02-2011, 18:44
  2. Badanie moczu + morfologia
    Przez abaddon w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-03-2011, 14:58
  3. obiad na śniadanie , dobra dieta ?
    Przez rychuRYCH w dziale Forum dietetyczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-23-2011, 06:39
  4. morfologia a antybiotyk
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11-07-2010, 15:01

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248