Chciałabym prosić o interpretacje wyników. Mam 22 lata i bardzo nieregularne okresy od zawsze do tego stopnia, ze miesiączki mam co 3 miesiące a nawet pół roku, na jednym z jajników widać 7 pęcherzyków, drugi jest bez zmian. Od czasu do czasu pojawiają mi się torbiele. Zlecono mi komplet badan:

3 dzień cyklu:
FSH 3.65mlU/mL
LH 10.10mlU/mL
Estradiol 25pg/mL
Prolaktyna na czczo 52.96ng/mL norma 1.2-29.93
Prolaktyna po 1h po mtp 232.86 ng/mL

ca125 18.8U/mL norma 0-35
TSH 1,85 ulU/mL norma 0,35-4,94
Anti tg 1.13 lU/mL norma 0-4.11
Anti tpo 0,2 norma 0-5.61

Testosteron 0,56 norma 0,09-1.13
Kortyzol 18.9 ug/dL

Test obciążenia glukozą:
Na czczo glukoza 88, insulina 8.5 norma 7-15.6
Po 2h glukoza 82, insulina 32.1 norma jak wyżej


Jakie wyniki powinnam zrobić jeszcze? I co przede wszystkim wynika z tych? Dodam tylko ze miesiąc przed wynikami TSH miałam 5.05 i dlatego miałam zlecone powtórzenie wyniku i przeciwciała, ale po miesiącu wynik wyszedł jak wyżej. Oprócz nieregularnych okresów, wręcz zanikających bo często dostawałam leki na wywołanie, od dłuższego czasu czuję się bardzo zmęczona i wręcz zasypiam na siedząco, nie mogę powstrzymać zamykających się oczu mimo że sypiam całymi nocami, podejrzewano niedoczynność tarczycy, lecz czy te wyniki jej nie wykluczają? Czy badania hormonalne, które wynkonałam wskazują na PCO? czy powinnam zrobić coś jeszcze? I od czego może być podwyższona prolaktyna?

Z góry dziękuję za odpowiedz!