+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 80

Temat: Kosmetyki do twarzy - opinie

  1. #61
    aga_a jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Dec 2016
    Postów
    45

    Cytat Napisal karolajnapl Zobacz post
    Hejka. Polecacie jakieś maseczki, które odetkają mi pory? Bo mam z tym duży problem i nie wiem co mam robić ; (
    U mnie sprawdza się soniczna szczoteczka do twarzy i żel oczyszczający (teraz mam z ziaji), używam od miesiąca i widzę różnicę. Zaczęłam nawet stosować mniej kryjące podkłady, bo cera wygląda teraz o wiele lepiej.
    Jeżeli chodzi o kosmetyki do twarzy to jestem zdania, że każda powinna dobierać odpowiedni kosmetyk do swojego rodzaju cery. Ja np. oglądam kanały na yt, gdzie vlogerki polecają kosmetyki i z ciekawości idę do drogerii i je oglądam, ale nie każde u mnie by się sprawdziły. Poza tym mam też swoich ulubieńców, z których nie rezygnuję.
    W ostatnim miesiącu odkryłam świetny olejek z bielendy do oczyszczania twarzy (stosuję go wieczorem: zmywam makijaż i myję twarz z tym olejkiem), świetnie usuwa pozostałości makijażu, a cera po nim nie jest ściągnięta.
    Kolejnym hitem okazał się suchy olejek (uniwersalny do ciała, twarzy, włosów) z ziaji. Długo szukałam takiego kosmetyku. Kiedyś dostałam taki do mamy, z Włoch i długo szukałam czegoś takiego na polskim rynku i nie znalazłam. Aż do teraz. Jest to produkt z olejkiem karite i makadamia, nazywa się keratynowa odbudowa naskórka. Mam bardzo suchą cerę, która zimą przesusza się i schodzi, a ten olejek super się sprawdza. ALE, pozostawia lekką, tłustą warstwę - nie jest tłusty, ale zostawia taki tłusty filtr. Ja stosuję go na noc.


  2. #62
    aga_a jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Dec 2016
    Postów
    45

    Cytat Napisal karolajnapl Zobacz post
    Hejka. Polecacie jakieś maseczki, które odetkają mi pory? Bo mam z tym duży problem i nie wiem co mam robić ; (
    U mnie sprawdza się soniczna szczoteczka do twarzy i żel oczyszczający (teraz mam z ziaji), używam od miesiąca i widzę różnicę. Zaczęłam nawet stosować mniej kryjące podkłady, bo cera wygląda teraz o wiele lepiej.
    Jeżeli chodzi o kosmetyki do twarzy to jestem zdania, że każda powinna dobierać odpowiedni kosmetyk do swojego rodzaju cery. Ja np. oglądam kanały na yt, gdzie vlogerki polecają kosmetyki i z ciekawości idę do drogerii i je oglądam, ale nie każde u mnie by się sprawdziły. Poza tym mam też swoich ulubieńców, z których nie rezygnuję.
    W ostatnim miesiącu odkryłam świetny olejek z bielendy do oczyszczania twarzy (stosuję go wieczorem: zmywam makijaż i myję twarz z tym olejkiem), świetnie usuwa pozostałości makijażu, a cera po nim nie jest ściągnięta.
    Kolejnym hitem okazał się suchy olejek (uniwersalny do ciała, twarzy, włosów) z ziaji. Długo szukałam takiego kosmetyku. Kiedyś dostałam taki do mamy, z Włoch i długo szukałam czegoś takiego na polskim rynku i nie znalazłam. Aż do teraz. Jest to produkt z olejkiem karite i makadamia, nazywa się keratynowa odbudowa naskórka. Mam bardzo suchą cerę, która zimą przesusza się i schodzi, a ten olejek super się sprawdza. ALE, pozostawia lekką, tłustą warstwę - nie jest tłusty, ale zostawia taki tłusty filtr. Ja stosuję go na noc.


  3. #63
    karolajnapl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar karolajnapl
    Zarejestrowany
    Oct 2017
    Skad
    Kielce
    Postów
    5

    Cytat Napisal aga_a Zobacz post
    U mnie sprawdza się soniczna szczoteczka do twarzy i żel oczyszczający (teraz mam z ziaji), używam od miesiąca i widzę różnicę. Zaczęłam nawet stosować mniej kryjące podkłady, bo cera wygląda teraz o wiele lepiej.
    Jeżeli chodzi o kosmetyki do twarzy to jestem zdania, że każda powinna dobierać odpowiedni kosmetyk do swojego rodzaju cery. Ja np. oglądam kanały na yt, gdzie vlogerki polecają kosmetyki i z ciekawości idę do drogerii i je oglądam, ale nie każde u mnie by się sprawdziły. Poza tym mam też swoich ulubieńców, z których nie rezygnuję.
    W ostatnim miesiącu odkryłam świetny olejek z bielendy do oczyszczania twarzy (stosuję go wieczorem: zmywam makijaż i myję twarz z tym olejkiem), świetnie usuwa pozostałości makijażu, a cera po nim nie jest ściągnięta.
    Kolejnym hitem okazał się suchy olejek (uniwersalny do ciała, twarzy, włosów) z ziaji. Długo szukałam takiego kosmetyku. Kiedyś dostałam taki do mamy, z Włoch i długo szukałam czegoś takiego na polskim rynku i nie znalazłam. Aż do teraz. Jest to produkt z olejkiem karite i makadamia, nazywa się keratynowa odbudowa naskórka. Mam bardzo suchą cerę, która zimą przesusza się i schodzi, a ten olejek super się sprawdza. ALE, pozostawia lekką, tłustą warstwę - nie jest tłusty, ale zostawia taki tłusty filtr. Ja stosuję go na noc.
    Ok, dzięki za tak wyczerpujący post. Przetestuję najpierw tą szczoteczkę z żelem.


  4. #64
    karolajnapl jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar karolajnapl
    Zarejestrowany
    Oct 2017
    Skad
    Kielce
    Postów
    5

    Cytat Napisal aga_a Zobacz post
    U mnie sprawdza się soniczna szczoteczka do twarzy i żel oczyszczający (teraz mam z ziaji), używam od miesiąca i widzę różnicę. Zaczęłam nawet stosować mniej kryjące podkłady, bo cera wygląda teraz o wiele lepiej.
    Jeżeli chodzi o kosmetyki do twarzy to jestem zdania, że każda powinna dobierać odpowiedni kosmetyk do swojego rodzaju cery. Ja np. oglądam kanały na yt, gdzie vlogerki polecają kosmetyki i z ciekawości idę do drogerii i je oglądam, ale nie każde u mnie by się sprawdziły. Poza tym mam też swoich ulubieńców, z których nie rezygnuję.
    W ostatnim miesiącu odkryłam świetny olejek z bielendy do oczyszczania twarzy (stosuję go wieczorem: zmywam makijaż i myję twarz z tym olejkiem), świetnie usuwa pozostałości makijażu, a cera po nim nie jest ściągnięta.
    Kolejnym hitem okazał się suchy olejek (uniwersalny do ciała, twarzy, włosów) z ziaji. Długo szukałam takiego kosmetyku. Kiedyś dostałam taki do mamy, z Włoch i długo szukałam czegoś takiego na polskim rynku i nie znalazłam. Aż do teraz. Jest to produkt z olejkiem karite i makadamia, nazywa się keratynowa odbudowa naskórka. Mam bardzo suchą cerę, która zimą przesusza się i schodzi, a ten olejek super się sprawdza. ALE, pozostawia lekką, tłustą warstwę - nie jest tłusty, ale zostawia taki tłusty filtr. Ja stosuję go na noc.
    Ok, dzięki za tak wyczerpujący post. Przetestuję najpierw tą szczoteczkę z żelem.


  5. #65
    Naturalis jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar Naturalis
    Zarejestrowany
    Dec 2017
    Skad
    Tuszyn
    Postów
    5

    Polecam krem Naturalis Superactive, który składa się ze śluzu ślimaka, uzupełnionego o Timecode (biomimetyczny peptyd), Vitasource (bajkalina), kwas hialuronowy, argininę, olej ze słodkich migdałów i masło shea. Jego bioaktywna formuła wspiera naturalną odnowę skóry, dzięki czemu staje się odmłodzona i odświeżona.

    Naturalis | NATURALIS Superactive krem ze śluzem ślimaka dzień/noc



  6. #66
    Nie zarejestrowany
    Guest
    z kosmetykami do twarzy trzeba szczególnie uważać, bo można bardzo łatwo sobie nimi zaszkodzić. Jak ja szukałam odpowiedniego kremu na worki pod oczy to poczytałam najpierw w sieci co dziewczyny polecają i wyszło na to, że Remescar i faktycznie worki znikają natychmiast !


  7. #67
    tomarys90 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Feb 2018
    Postów
    1

    Ja od lat używam tylko kremu nivea do twarzy i wg mnie to jedyny sprawdzony krem.


  8. #68
    Alg-Borje jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar Alg-Borje
    Zarejestrowany
    Dec 2017
    Skad
    Gdynia
    Postów
    12

    Polecam krem na dzień i na noc Dag & Natt, który zawiera algi z Morza Północnego. Jego skład uzupełniono o wiele olejków (Jojoba, z ostu, ogórecznika lekarskiego, drzewa różanego, rumianku rzymskiego czy lawendowy), masło Shea czy witaminę E. Do jego produkcji wykorzystywane są wyłącznie tłoczone na zimno oleje i naturalne tłuszcze.

    Dag & Natt - krem na dzień i na noc 50 gr ALG-BORJE POLSKA - Algi morskie



  9. #69
    Maroko Sklep jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar Maroko Sklep
    Zarejestrowany
    Sep 2017
    Skad
    Suchy Las k. Poznania
    Postów
    44

    Skórę dojrzałą rewitalizuje macerat z kwiatów opuncji, w oleju arganowym. Zawarty w maceracie kwas linolowy i oleinowy, wypełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze, dzięki czemu stabilizuje strukturę płaszcza hydrolipidowego i spowalnia utratę wody z komórek.

    Z kolei bogaty w antyoksydanty olej arganowy, opóźnia procesy starzenia, gdyż wygładza istniejące zmarszczki, jak i spowalnia powstawanie nowych.

    MACERAT Z KWIATÓW OPUNCJI W OLEJU ARGANOWYM 50 ML ECOCERT



  10. #70
    anka_weganka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar anka_weganka
    Zarejestrowany
    Mar 2018
    Postów
    14

    Polecam zainteresować się robieniem kremów samodzielnie Nie jest to trudne - zasada działania troch podobna do robienia majonezu
    Godzina pracy, a efekt niesamowity. Jak nie macie czasu i chęci, to warto poszukać kogoś, kogo robienie kremów jest hobby


  11. #71
    anka_weganka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar anka_weganka
    Zarejestrowany
    Mar 2018
    Postów
    14

    Ja zaczęłam zabawę z robieniem własnoręcznym kosmetyków w 2014 roku i od tego czasu wszystkie ciocie, znajome, mamy moich znajomych ciągle pytają mnie, czy przy okazji im czegoś nie zrobię Jak ktoś raz spróbuje takiego zupełnie naturalnego kremu, to nie będzie chciał wrócić do sklepowych


  12. #72
    anka_weganka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar anka_weganka
    Zarejestrowany
    Mar 2018
    Postów
    14

    A najlepszym dowodem na działanie takich kremów jestem ja sama. Borykałam się ze strasznym trądzikiem, nie pomagały wizyty u dermatologów, ginekologów itd. Około 10 lat się zmagałam z tym problemem.
    Od 2014 roku przeszłam na własnoręcznie robione kremy i teraz mam super gładką skórę Taki efekt otrzymałam w połączeniu z odpowiednią dietą.
    Dobre kremy + jakość jedzenia to klucz do sukcesu!


  13. #73
    anka_weganka jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar anka_weganka
    Zarejestrowany
    Mar 2018
    Postów
    14

    A najlepszym dowodem na działanie takich kremów jestem ja sama. Borykałam się ze strasznym trądzikiem, nie pomagały wizyty u dermatologów, ginekologów itd. Około 10 lat się zmagałam z tym problemem.
    Od 2014 roku przeszłam na własnoręcznie robione kremy i teraz mam super gładką skórę Taki efekt otrzymałam w połączeniu z odpowiednią dietą.
    Dobre kremy + jakość jedzenia to klucz do sukcesu!


  14. #74
    MrHilary-Sklep jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2018
    Postów
    25

    Akurat jeżeli chodzi o dobre i skuteczne kosmetyki do pielęgnacji twarzy to polecam bazować przede wszystkim na tych w 100% naturalnych, które nie podrażnią naszej skóry i nie uczulą jej.


  15. #75
    melituska jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2018
    Postów
    3

    Świetnym dermokosmetykiem na wrażliwą, suchą i podrażnioną skórę jest Cetaphil MD Dermoprotektor. Sama go stosuję na moją wrażliwą i trądzikową skórę. Sprawdza się, jest skuteczny, bo wypryski są mniej widoczne, cera jest miło nawilżona. Także polecam spróbować.


  16. #76
    salsax jest nieaktywny
    Nowy użytkownik Avatar salsax
    Zarejestrowany
    Oct 2017
    Postów
    7

    Ja na jakimś forum czytałam bardzo dobre opinie o kosmetykach do pielęgnacji twarzy marki Prael, podobno są rewelacyjne. Co prawda marka jest droga, bo to kosmetyki luksusowe i zawierają naturalny kolagen morski. Ale może warto spróbować.


  17. #77
    KonopnaFarmacjagdynia jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Jun 2018
    Postów
    11

    Akurat tej marki nie znam więc ciężko jest mi się wypowiedzieć w temacie, natomiast generalnie jeżeli chodzi o dobre kosmetyki oraz ich wybór to zawsze starajmy się zwracać uwagę na ich skład, tak aby był w 100 % naturalny i tym samym nie podrażnił naszej cery.


  18. #78
    ChemoDry B6 jest nieaktywny
    Użytkownik Avatar ChemoDry B6
    Zarejestrowany
    Feb 2017
    Skad
    Nadarzyn
    Postów
    41

    Polecam RadioProtect, który zawiera ekstrakt z ostropestu plamistego i rdestu japońskiego. Skutecznie pielęgnuje, nawilża i natłuszcza naskórek, dzięki czemu odzyskuje swój naturalny koloryt, pozostając gładkim i elastycznym.

    Dzięki aksamitnej konsystencji krem łatwo rozsmarowuje się, pozostawiając na skórze delikatną warstwę ochronną. Poza tym dobrze i szybko się wchłania.

    Aurea Pharma



  19. #79
    Nie zarejestrowany
    Guest

    kosmetyki

    dla mnie najważniejszy jest skład kosmetyków, dlatego wybieram te naturalne moimi ulubionymi są te z vianka, biolaven, sylveco albo resibo <3 a najbardziej opłaca się zamawiać przez internet, ja kupuję w aptece melissa bo zapisałam się do newslettera i jestem na bieżąco z promocjami


  20. #80
    Eliza Siwczyk
    Guest
    Z kosmetyków kiedyś używałam Irena Eris albo Vichy. Wydawalam tyle pieniędzy na kremy ,ze nawet pojęcia nie nie macie. A mam suchą skórę. Juz nawilżałam chyba czym sie tylko dało. I nic. Wiecie co pomogło? Oczyszczacz powietrza.... mieszkam w bardzo zanieczyszczonym mieście. Kupiłam nie tak dawno oczyszczacz powietrza z sharpa kc a40 euw, który bardzo dobrze radzi sobie z zanieczyszczonym powietrzem. Kupiłam go w promocji na Goodair.pl i zapłaciłam 100 zł mniej


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne wątki

  1. Dermika kosmetyki opinie
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 07-16-2018, 19:20
  2. Oriflame kosmetyki opinie
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11-11-2010, 06:45
  3. MEOW kosmetyki opinie
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-30-2010, 17:50
  4. Kosmetyki naturalne
    Przez Gosia w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-29-2010, 05:53
  5. kosmetyki mineralne LUMIERE
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Opinie o kosmetykach
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-05-2010, 20:43

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244