+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Kontrola wynikow krwi i moczu

  1. #1
    marcin10_19 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Nov 2011
    Postów
    4

    Kontrola wynikow krwi i moczu

    Witam
    zborilem badania krwi i moczu, lecz chcialbym sie dowiedziec czy sa w porzadku:
    MOCZ-BADANIE OGOLNE
    SG -1,025 [1,010-1,030]
    LEU- NEG
    NIT-NEG
    PH-6 [5-7]
    ERY-NEG
    PRO-NEG
    GLU-NORM
    KET-NEG
    UBG-NORM
    BIL-NEG

    Wynik mikro. weryfikacji osadu
    Nabłonniki-wielokatne-pojedyncze
    Leukocyty-0-2 w polu widzenia
    Erytrocyty-swieze-0-1 w polu widzenia
    Mineralne-szczawiany wapnia-pojedyncze
    Inne-bakterie-pojedyncze

    HEMATOLOGIA I KOAGULOLOGIA
    ODCZYN BIERNACKIEGO 4 mm/h [0-15]
    MORFOLOGIA KRWI (ZYŁA) SYSMEX
    LEUKOCYTY 7,2 tys/ul [3,8-10]
    ERYTROCYTY 5,00 mln/ul [4,20-6,00]
    HEMOGLOBINA 14,8 g/dl [14,0-18,0]
    HEMATOKRYT 47,0% [40,0-54,0]
    MCV 94,0 fL [80,0-99,0]
    MCH 29,6 pg [27,0-35,0]
    MCHC 31,5 G/DL [32,0-37,0] L
    PLYKI KRWI 369 tys/ul [140-440]
    LYM% 31,9% [5,0-55,0]
    MXD% 13,6% [1,0-20,0]
    NEUT% 54,5% [45,0-95,0]
    LYM# 2,3 tys/ul
    MXD# 1,0 tys/ul
    NEUT# 3,9 tys/ul
    RDW_SD 48,9fL [37,0-54,0]
    RDW_CV 13,8 fL [11,0-16,0]
    PDW 13,9 fL [9,0-17,0]
    MPV PLYTKI KRWI 11,4 fL [9,0-13,0]
    P_LCR PLYTKI KRWI 36,0% [13,0-43,0]

    BIOCHEMIA
    CHOLESTEROL CALKOWITY 177 mg/dl [150-200]
    HDL CHOLESTEROL 62 mg/dl [35-70]
    LDL CHOLESTEROL 104mg/dl [70-135]
    TROJGLICERYDY 53 mg/dl [40-165]
    GLUKOZA 86 mg/dl [74-110]


    Mam za niskie MCHC czy to niedobor zelaza?

  2. #2
    zacheusz112 jest nieaktywny
    Specjalista
    Zarejestrowany
    Jan 2011
    Postów
    215

    Wyniki jak najbardziej są prawidłowe,na co wskazują normy laboratoryjne.Tym MCHC nie należy się zbytnio przejmować,można oczywiście przez pewien okres przyjmować preparaty magnezu,co jest wskazane nawet przy pozytywnych wynikach(byle nie przesadzać)
    Pozdrawiam.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Badanie krwi i moczu
    Przez marcin10_19 w dziale Forum kardiologiczne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 11-10-2011, 14:36
  2. Interpretacja wyników moczu u dziecka
    Przez Edyta29 w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-01-2011, 12:18
  3. Interpretacja wyników badań krwi ALAT, ASPAT
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 07-21-2011, 10:28
  4. Interpredacja wyników badań krwi...
    Przez KasiaLaura17 w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-02-2011, 18:55
  5. Badania moczu, krwi
    Przez Kamil w dziale Forum pediatryczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10-14-2010, 08:36

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251