+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Kiepskie wyniki morfologii krwi, bardzo proszę o pomoc w ich interpretacji

  1. #1
    aguskaa1 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2015
    Postów
    2

    Kiepskie wyniki morfologii krwi, bardzo proszę o pomoc w ich interpretacji

    Witam,

    otóż kilka dni temu zrobiłam morfologię z powodu ciągłego złego samopoczucia…
    Czy ktoś mógłby je przeanalizować? Bardzo się martwię

    oto moje wyniki:
    Leukocyty: 6,3 [3.8-10]
    Erytrocyty: 4,8 [3.7-5.1]
    Hemoglobina: 14,4 [12-16]
    Hematokryt 43 [37-47]
    MCV 90 [80-99]
    MCH 30 [27-35]
    MCHC 33,4 [32-37]
    Płytki krwi 283 [140-440]
    RDW-CV 14,1 % [11,6-14,8]
    PDW 16,6 fl
    MPV 6,8 fl
    PCT 0,2 %

    Neutrofile 1,55 tys./ul [2,50 -7]
    Limfocyty 4,44 tys./ul [1 -3,50]
    Monocyty 0,24 tys./ul [0.20 -1.0]
    Eozynofile 0,06 tys./ul [0,10 - 0,50]
    Bazofile 0,0 tys./ul [0-0,1]

    Neutrofile % 24,5 [40-70]
    Limfocyty % 70,3 [20-45]
    Monocyty % 3,7 [2-10]
    Eozynofile % 1,0 [1.0-5.0]
    Bazofile % 0,5 [0-2]

    OB mm/h 7 [2-15]

  2. #2
    gamewial jest nieaktywny
    Specjalista
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Rzeszów
    Postów
    285

    Zbyt dużo limfocytów. Konieczna konsultacja u hematologa w celu potwierdzenia lub wykluczenia białaczki.
    Pomagam aby wywołać uśmiech na ludzkiej twarzy aby życie stawało się lepsze.

  3. #3
    aguskaa1 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Apr 2015
    Postów
    2

    Cytat Napisal gamewial Zobacz post
    Zbyt dużo limfocytów. Konieczna konsultacja u hematologa w celu potwierdzenia lub wykluczenia białaczki.
    Dziękuję za odpowiedź.

    Tak myślałam, że może być podejrzenie białaczki ;(
    Oprócz tego, jaka jest teoretycznie możliwa choroba?

    3 miesiące temu robiłam morfolofię i badania wyszły idealne, żadnych odchyleń.
    Czy możliwe, że w krwi przez ten okres tak szybko się wszystko zmieniło?

    Pozdrawiam serdecznie

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. 20 tydzień ciąży i kiepskie wyniki morfologii
    Przez justysian w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-27-2015, 14:50
  2. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników rezonansu
    Przez Mifol w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-27-2014, 13:12
  3. wyniki badań, prosze o pomoc w interpretacji :)
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-24-2012, 18:01
  4. Bardzo prosze o pomoc wyniki badan krwi w 18 tyg ciazy
    Przez Julka83 w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-12-2012, 05:34
  5. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników.
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-30-2011, 17:48

LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252