Są to wyniki mojej mamy, ma 40 lat. Badania miała robione z powodu - prawdopodobnie - napadu nerwicy. Kilka lat temu wycinano jej tarczycę, ja choruję na zespół Sjogrena i mam prowadzoną diagnostykę w kierunku twardziny układowej, mamę często bolą stawy i miewa zapalenia jednak nigdy nic z tym nie robiła. TSH w normie. lipidogram w porządku, a to morfologia (podam całość żeby był pełny obraz):


Erytrocyty 4,56 (4,0-5,20) ~ w normie
Leukocyty 3,04 (4-10) ⇓ poniżej normy
Hemoglobina 14,3 (12-16) ~ w normie
Hematokryt 42,4 (38-45) ~ w normie
MCV śr. obj. erytrocyta 93 (80-98) ~ w normie
MCH śr. masa Hb w erytr. 31,4 (27-31) ⇑ powyżej normy
MCHC śr. stęż. Hb w erytr. 33,7 (31-36) ~ w normie
RDW-CV- wsółcz. zmienności 12,8 (11,5-14) ~ w normie
PLT 169 (150-400) ~ w normie choć na dolnej granicy
PCT 0,22 (0,200-0,500) ~ w normie, też dolna granica
MPV śr. obj. płytki krwi 13,1 (8-12) ⇑ powyżej normy
PDW 17,8 (9-17) ⇑ powyżej normy
P-LCR wskaźnik megatrombocytów 50 (13-43) ⇑ powyżej normy
NEU% 53,2 (50-70) ~ w normie
EOS% 2,0 (1-5) ~ w normie
BAS% 0,3 (0-2) ~ w normie
LYM% 33,6 (25-45) ~ w normie
MON% 10,9 (1-10) ⇑ powyżej normy
NEU neutrocyty tys/ul 1,62 (2,25-7,35) ⇓ poniżej normy
EOS eozynocyty tys/ul 0,06 (0,04-1,00) ~ w normie
BAS bazocyty tys/ul 0,01 (0,05-1,95) ⇓ poniżej normy
LYM limfocyty tys/ul 1,02 (1,12-4,73) ⇓ poniżej normy
MON monicyty tys/ul 0,33 (0,05-1,95 w normie
Niedojrzałe granulocyty IMG% 0.0 (0.0-2,5) ~ w normie
Niedojrzałe granulocyty IMG 0.0 (0.0-0.25) ~ w normie

Bardzo proszę o szybką pomoc i z góry serdecznie dziękuję