Bardzo proszę o pomoc. Maz w ciągu 5 miesięcy schudł 37 kg, tendencja do spadku wagi nadal trwa. Przez 2 -3 dni nie wypróżnia się, a jak idzie do toalety to ma biegunki od 5 miesięcy. Robił gastroskopię - wycięto mu jednego polipa, ale lekarz powiedział, że to nic groźnego. Zlecił kolonoskopię. Wynik kolonoskopii prawidłowy, bez polipów.
Mąż choruje na cukrzycę. Dzis odebraliśmy badania - morfologię krwi. W zasadzie wszystko w normie - z wyjatkiem płytek krwi - w wyniku jest PLT 89 ( a podana na wyniku norma to 150-400), krwinki białe WBC - wynik 3,5 ( podana norma na wyniku to 4-10). Nie wiem jaka winna byc norma przy granulocytach - maz ma granulocyty podzielone : 67%, kwasochłonne - 4%, limfocyty 23%, monocyty 6%. OB - 10 ( po 1 godz). Biochemia w normie.
Maz gaśnie w oczach. Jest bardzo słaby, blady. Je bardzo mało - wszystko zwraca (biegunka , wymioty).
Na USG robionym 3 miesiące temu - wszystko w normie. czekamy na termin RGT płuc.
Proszę o pomoc - co mu moze być, na co zwrócić uwagę.
dziękuję za pomoc. Małgorzata