+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Interpretacja wyników tarczycy, proszę o pomoc..

  1. #1
    mniam34
    Guest

    Interpretacja wyników tarczycy, proszę o pomoc..

    Witam. Mam mały problem i bardzo proszę o pomoc. Dzisiaj rano robiłam badania TSH, FT4 oraz anty-TG. I wyniki wyszły takie:
    TSH - 15,050 (L - 0,270 H - 4,200)
    FT4 - 0,94 (L - 0,93 H - 1,70)
    anty-TG (255,10 lU/ml) i tutaj nie wiem jaka jest norma

    Dodam, że ponad 2 miesiące temu zaczęłam brać euthyrox N25 i brałam go przez ok półtora miesiąca (do zakończenia opakowania). Niecałe 3tyg temu zaprzestałam jego brać i tutaj zaczęły się problemy, 10 maja powinnam dostać okresu a spóźnił mi się o 2tyg. Był to normalny okres (może tylko krwi było mniej a teraz zostało plamienie).

    Wyniki z 11 marca tego roku:
    TSH 3,19 (0,25 - 5,00)
    FT4 15,08 (10,60 - 19,40)

    Czy mógłby ktoś mi udzielić wiadomości, co się stało? Czy to wina tego leku? Od tygodnia przyjmuję tabletki antykoncepcyjne (vibin mini) ale tylko ze względu na uregulowanie hormonów (tak mi powiedział ginekolog). Bardzo bym prosiła o kilka słów na ten temat, ponieważ nie wiem co się ze mną dzieję... Czy mam się tym martwić..
    Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

  2. #2
    nnn123 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Kraków
    Postów
    1,201

    Hormony tarczycy mają spory wpływ m.in. na miesiączkę.

    Skontrolować TSH oraz FT4 i do endokrynologa.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Proszę o pomoc- interpretacja wyników
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 06-29-2015, 18:56
  2. interpretacja wyniku usg tarczycy proszę o pomoc
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-14-2014, 20:21
  3. interpretacja wyników badania nasienia, prosze o pomoc
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-27-2012, 20:18
  4. interpretacja wyników tarczycy
    Przez ja89 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-24-2012, 14:31
  5. Interpretacja wyników- proszę o pomoc!!
    Przez chatte90 w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-10-2011, 19:23

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243