Witam moje wyniki na tarczyce to:
TSH- 3.58 normy - 0.4 - 4.0 uIU/mL
FT3 - 3,18 normy - 1,8 -4.2 pg/ml
FT4 - 1,34 normy -0.89 - 1,76 ng/dl

Chciałam zapytać czy pomimo tego że wszystkie moje wyniki mieszczą sie w normie TSH nie jest za wysokie dobiega do górnej granicy normy czy to mogą być początki niedoczynności taczycy? Czy powinnam sie udać na dodatkowe badania do endokrynologa .Mam 23 lata a podobno wynik TSH w tym wieku powinien być najlepiej pomiedzy 1-2 .Dodam że 2 lata temu badanie na samo TSH wynioslo 2.46 czy mam powód do niepokoju,bardzo proszę o odpowiedź Z góry dziękuje