Witam,proszę o interpretacje wyników morfologii i rozmazu krwi
Jestem dziewczyną i mam 15 lat
Proszę o jak najszybszą odpowiedź

MORFOLOGIA WYNIK NORMA
WBC-leukocyty 4.3 (4,0-10,0)
RBC-krwinki czerwone 4.27 (4,2-5,2)
HGB-hemoglobina 11.5 (12,0-16,0)
HCT-hematokryt 35.6 (37-47)
PLT-płytki krwi 204 (140-350)
MCV-śr.ob.krw.czer. 83 (80-96)
MCH-śr.masa hem.w krw.czer. 27.0 (27-33)
MCHC-śr.stęż.hem.w krw.czer 32.3 (30-35)

ROZMAZ KRWI-mikroskopowo WYNIK NORMA
Granulocyty podzielone 40 (45-70)
Granulocyty kwasochłonne 3 (1-5)
Limfocyty 54 (20-45)
Monocyty 3 (1-8)