witam
z powodu cin 3 została u mnie 3 dni temu wykonana chirurgiczna konizacja szyjki macicy, bez zakładania szwów, tylko z koagulacją naczyń. Otóż pojawił się zaraz po zabiegu problem nietrzymania moczu. Nie jest to częste, ale jest, głównie przy wypełnionym pęcherzu. Nie jest to wysiłkowe nietrzyamanie moczu. Po prostu potrafi polecieć kilka kropel. czy to minie?proszę również a analizę wyników badań sprzed konizacji
proszę o interpretację wyników
morfologia krwi obwodowej:
WBC 13,9 (4,0-10,5)
RBC 4,78 (4,2-5,4)
HGB 15,2 (12,5-16)
HCT 44,3 % (37-47)
MCV 92,6 (78-100)
MCHC 34,2 (33-37)
RDW-CV 11,5% (11,5-14)
LYMPH 2,0 (1-4)
NEUT 10,7 (2,5 - 7)
Monocyty 0,848 (0,24-0,48)
Eozynofile 0,18 (0,12-0,24)
Bazofile 0,07 (0,02-0,04)
LYMPH (%) 15%
NEUT (%) 77%
monocyty (%) 6,12%
Eozynofile (%) 1,3L%(2-5)
Bazofile (%) 0,5% (0,0-1,0)
PLT 117L (130-400)
PCT 0,13%
PDW 24,4 fL
MPV 10,8 fL (7-11)
Wskaźnik filtracji kłębkowej 75,0ml/min (80-120)
mocz ok
dodam, że jestem alergiczką, więc katar sienny mam prawie non stop