+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Interpretacja wyników badań hormonalnych

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Exclamation Interpretacja wyników badań hormonalnych

    Witam. Od dłuższego czasu mam problem z miesiączkowaniem. 2 tygodnie temu byłam 1-szy raz u ginekologa. Pani Doktor zaleciła mi zrobienie kilka badań. Podejrzewa nadal PCOS. Po dostarczeniu wyników dalej mówiła że "prawdopodobnie" mam PCOS.

    W jaki sposób można potwierdzić lub wykluczyć PCOS? Od czego to zależy. Jak przeglądałam strony internetowe z objawami..raczej wszystkie możliwe się pokrywają. Proszę o interpretację wyników badań..

    TSH 3-cia generacja 1,791 ulU/ml
    Prolaktyna 19.64 ( kobieta przed menopauzą 1,3 - 25
    po menopauzie 0,7-19 )
    Estradiol 62,41 pg/ml

    faza folikularna ( nie wiem co to znaczy) 18-147
    owulacyjna 93-575
    lutelna ( również nie wiem co to znaczy ) 43-214
    po menopauzie <58

    Testosteron 2,06 ng/ml

    Glukoza na czczo 76,10 mg/dl
    po 1 godz. 84,00 mg/dl
    po 2 godz. 96,00 mg/dl

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Podaj normy lab., Aby stwierdzić PCOS, ważne są nie tylko badania hormonów, ale też obraz usg, i inne objawy (brak miesiączki, lub długie cykle, otyłość, nadmierne owłosienie, trądzik itd)

    AMS

  3. #3
    Sandra1992 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2012
    Postów
    17

    Wszystkie normy,które są na wynikach umieściłam wyżej.. Miałam robione usg, wszystkie wyżej wymienione objawy mam ( mam 20 lat i w życiu miałam tylko 4 razy miesiączkę mniej więcej co 2 lata... gdzie 3 z nich były bardzo skąpe i trwały zaledwie 2 dni. Ostatni okres miałam 1-5 stycznia br. )

  4. #4
    Sandra1992 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Mar 2012
    Postów
    17

    Proszę o pomoc w interpretacji badań..

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Question bardzo proszę o pomoc w interpretacji

    Witam,
    bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań...
    Badania robiłam w 3dc.:
    FSH 3,77 mIU/ml Norma: faza folikularna 3,03 - 8,08 mIU/ml
    LH 3,38 mIU/ml Norma: faza folikularna 1,80 -11,78 mIU/ml
    Prolaktyna 10,8 ng/ml Norma: 1,90 - 25,00
    TSH 1,733 µIU/ml Norma: 0,350 - 4,940 (leczę się na niedoczynnośc tarczycy)

    Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
    Pzdrawiam serdecznie

  6. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Wyniki prawidłowe

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. interpretacja wyników badań
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-25-2011, 06:35
  2. Prośba o interpretację wyników badań hormonalnych
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-19-2011, 09:41
  3. Interpretacja wyników badań krwi ALAT, ASPAT
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 07-21-2011, 10:28
  4. Wyniki badań hormonalnych
    Przez aldonakozubek w dziale Forum ginekologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05-26-2011, 17:48
  5. interpretacja wyników badań TK BRZUCHA
    Przez cocobutter w dziale Forum chirurgiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05-02-2011, 14:56

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248