+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: interpretacja wynikow badan FT3,FT4,TSH

  1. #1
    sonia 7
    Guest

    interpretacja wynikow badan FT3,FT4,TSH

    Witam odebrałam wyniki badan
    FT3 -5,03 pmol/
    FT4-17,20 pmol/l
    TSH -1,060 ulU/ml

  2. #2
    nnn123 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Kraków
    Postów
    1,201

    Nadczynność. Iść do endokrynologa.

  3. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Wyniki TSH,FT 3 i FT4

    Witam odebrałam wyniki

    TSH 5,24
    TF4 1,24 (40,26%)
    FT3 3,07 (44,58%)

  4. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    hashimoto?

    TSH 5,24 -zdecydowanie za wysokie
    TF4 1,24 (40,26%)
    FT3 3,07 (44,58%)
    za niskie FT3 i FT4 przy wysokim TSH sugerują hashimoto. ważne jest zrobienie wyniku anty tpo. jeśli wyjdzie za wysokie, to bardzo prawdopodobna jest właśnie ta choroba. nie mniej jednak konieczna wizyta u endokrynologa i podjęcie leczenia!

  5. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Witam. Odebralam wyniki :
    TSH 3,186
    FT3 5,56
    FT4 1,42

  6. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Interpretacja wynikow

    Witam
    Mam 20 lat dostałam skierowanie na badania, i nie wiem czy jest coś nie tak z moimi wynikiami czy nie pomoże ktoś je zinterpretować ?
    TSH (S) [L69] - 4.36
    FT4 (S) [O69] -12.23 ( norma 12-22)
    ANTY-TG (S) [O18] - 18.98 (norma <69)
    ANTY-TPO (S) [O09] - <5 (norma <26)

    Z góry dziękuję

  7. #7
    iwonaha
    Guest

    wynik badania

    Witam!
    Proszę o pomoc w interpretacji wyniku badań.
    Lekarz twierdzi ze są dobre a ja czuję się okropnie.
    Tsh 2,020
    Ft3 2,69 norma (2-4,40)
    Ft4 1,07 norma (0,93-1,70)

  8. #8
    Nie zarejestrowany
    Guest

    odp

    Wyniki naprawde masz wzorcowe a jak zle sie czujesz co ci dolega?

  9. #9
    lusesita
    Guest

    proszę o pomoc w interpretacji wyników

    Witam staram się z mężem o dziecko moje wyniki :
    TSH (ICD-9:L69) 0,800 norma 0,270-4,200
    FT3 (ICD-9: o55) 3,31 norma 2,00-4,40
    FT4 (ICD-9: o69) 1,39 norma 0,93 - 1,70
    Prolaktyna (ICD-9: N59 10,82 norma 4,79-23,30

    Miałam problemy z podwyższoną prolaktyną na którą biorę bromergon 1x na noc

  10. #10
    iwonaha
    Guest

    odp

    Depresja, stawy, brak sil.

  11. #11
    Nie zarejestrowany
    Guest
    to napewno nie od hormonow bo masz wyniki dobre idz do rodzinnego niech ci da cos na uspokojenie a jak nie do zalecam wybranie sie do por psychologicznej pozdrawiam

  12. #12
    evelyn_
    Guest

    Gorąca prośba o pomoc w interpretacji wyników

    Pierwsze badanie z listopada 2014:
    TSH- 5,04 (norma 0,27-4,20)
    FT3- 5,48 (norma 3,10-6,80) 11,60%
    FT4- 13,16 (norma 12,00-22,00) 64,32%
    Po tym wyniku skierowano mnie do endokrynologa. Ten kazał czekać, aż FT4 spadnie do 12,50- bez tego nie zacznie leczenia. Miałam zrobić wyniki w czerwcu 2015. Badanie USG tarczycy nic nie wykazało.

    Drugie badanie maj 2015:
    TSH- 2,28 (norma 0,27-4,20)
    FT3- 5,19 (norma 3,10-6,80) 36%
    FT4- 15,60 (norma 12,00-22,00) 56,49%

    Lekarz rodzinny stwierdził, że jest ok. Ja tak nie czułam. Teraz powtórzyłam badania:
    Trzecie badanie wrzesień 2015
    TSH- 2,90 (norma 0,27-4,20)
    FT3- 6,09 (norma 3,10-6,80) 69,20%
    FT4- 18,92 (norma 12,00-22,00) 80,81%

    Od razu zaznaczę, że bladego pojęcia nie mam po co są te proporcje, z czego wynikają i jakie właściwie powinny być. Od kilku miesięcy tyję, cierpię na chroniczną depresję, wahania nastroju, śpiączkę (o każdej porze dnia i nocy). Nie wypadają mi włosy, nie cierpię też na suchość skóry. Tu gdzie mieszkam, mamy tylko jednego endokrynologa, więc nie bardzo mam jak znaleźć profesjonalną poradę i lekarza. Czy te wyniki są dobre? Czy powinnam szukać pomocy dalej?

  13. #13
    Nie zarejestrowany
    Guest

    wyniki interpretacja

    Witam
    Mam 20 lat dostałam skierowanie na badania, i nie wiem czy jest coś nie tak z moimi wynikiami czy nie pomoże ktoś je zinterpretować ?
    TSH (S) [L69] - 4.36
    FT4 (S) [O69] -12.23 ( norma 12-22)
    ANTY-TG (S) [O18] - 18.98 (norma <69)
    ANTY-TPO (S) [O09] - <5 (norma <26)

    Z góry dziękuję

  14. #14
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Pytanie o tsh

    Odebrałam wyniki tsh 1,24 mam 41 lat i czuje się zmęczona? Czy ten poziom wyniku jest dobry?

  15. #15
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Odebralam wyniki tsh 1,24. Mam 41 lat czy to jest dobry wynik?

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. Prośba o interpetację wyników: TSH FT3 i FT4 i objawy
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-23-2015, 11:31
  2. Interpretacja TSH, ft3, ft4
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 11-07-2014, 16:20
  3. Prośba o intepretacje wyników TSH FT3 i FT4 w ciąży
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 08-18-2014, 08:20
  4. interpretacja wyniku tsh , ft3, ft4
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 03-13-2014, 19:58
  5. Interpretacja wyników TSH, FT3, FT4
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10-23-2011, 21:10

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243