+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Interpretacja wyników badań

  1. #1
    maciej5005 jest nieaktywny
    Nowy użytkownik
    Zarejestrowany
    Feb 2015
    Postów
    1

    Interpretacja wyników badań

    23 lata
    mężczyzna

    Od grudnia 2014 roku czuję się dużo gorzej i występują u mnie poniższe objawy:

    -straciłem całkowicie apetyt
    -straciłem 7kg wagi
    -odczuwam silne zawroty głowy
    -czasem robi się czarno przed oczami na kilkanaście sekund
    -czasem chce się wymiotować mimo że nic nie jadłem przed
    -częste uczucie niepokoju
    -uderzenia ciepła
    -obniżona koncentracja
    -ogólne osłabienie
    -osłabiona aktywność seksualna

    Intensywność:
    Objawy występują spontanicznie czasem trwają przez chwilę a czasem cały dzień o róznych porach

    Wyniki Morfologiczne:
    Leukocyty(C30): 7,36 G/l 4.0-11.0
    Erytrocyty (C02): 5.59 T/l 4.5-6.5
    Hemoglobina: 16.1 g/dl 13.0-18.0
    Hematokryt: 45.5 % 40-52
    MCV: 81.4 fl 77-95
    MCH: 28.8 pg 27-32
    MCHC: 35.4 g/dl 32-36
    RDW: 13 % 11.5-14.5
    Płytki krwi (C66): 233 G/l 150-400
    MPV: 9.9 fl 8.0-11.0
    Neutrocyty: 1.82 G/l 2.0-7.5 OBNIŻONE
    Limfocyty: 4.9 G/l 1.5-4.5 PODWYŻSZONE
    Monocyty: 0.47 G/l 0.2-0.8
    Eozynocyty: 0.16 G/l 0.04-0.40
    Bazocyty: 0.01 G/l <0.10
    %Neutrocytów: 24.7 % 37.0-75.0 OBNIŻONE
    %Limfocytów: 66.6 % 12.0-50.0 PODWYŻSZONE
    %Monocytów:6.4 % <12
    %Eozynocytów: 2.2 % <7.0
    %Bazocytów: 0.1 % <2.0

    Odczyn Biernackiego (K) (C59): 2 mm/godz do 15
    Glukoza: 94 mg/dl prawidłowa glikemia naczczo (FPG) 70-99 wg. PTD
    CRP: <0.3 mg/l <5.0
    TSH: 3.74 mlU/l 0.27-4.20

    Badania hormonalne:
    Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej: 42.0 lU/ml 0,0-60,0
    Prolaktyna (PRL) w surowicy: 187.85 mlU/l 45-375 mężczyźni
    Testosteron w surowicy: 6.7 ng/ml 2.41-8.27

    Wynik po 1h po MTC
    Prolaktyna (PRL) w surowicy: 1215.88 mlU/l 45-375 mężczyźni PODWYŻSZONE KILKUKROTNIE

    Przyjmowane tabletki:
    Centrum witaminy 1 tabl dziennie
    Tran Centrum 2 razy dziennie
    czasem Apap przeciwbólowo

    Brak chorób przewlekłych

    Proszę o interpretację wyników

  2. #2
    nnn123 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Kraków
    Postów
    1,201

    1. Lekka infekcja - przeziębienie.
    2. Bardzo prawdopodobny niedobór żelaza.
    3. Prawdopodobny niedobór: b12, k. foliowy, niacyna.

    A. Kupić tabletki z żelazem, b-complex, b12 i ew. kwas foliowy (o ile dany b-complex go nie zawiera. a zwykle tak jest).
    B. Oznaczyć poziom wapna całkowitego.
    C. Rtg klp.
    D. Niektóre choroby jąder wytwarzają HCG, tak samo jak u kobiet w ciąży - kupić test ciążowy i nasikać na niego (czy jak tam pisze w instrukcji).

  3. #3
    nnn123 jest nieaktywny
    Użytkownik
    Zarejestrowany
    Jan 2015
    Skad
    Kraków
    Postów
    1,201

    PS.

    E. Neurolog.
    F. sprawdzić poziom kreatyniny.

+ Odpowiedz na ten temat

Podobne wątki

  1. interpretacja wyników badan
    Przez saper12 w dziale Forum gastrologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 06-05-2017, 12:25
  2. Interpretacja wyników badan
    Przez mona2006 w dziale Badania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 11-05-2014, 22:17
  3. Interpretacja wyników badań.
    Przez monika-1151 w dziale Forum ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-23-2013, 17:36
  4. interpretacja wyników badań
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum endokrynologiczne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-02-2013, 19:56
  5. interpretacja wyników badań
    Przez Nie zarejestrowany w dziale Forum neurologiczne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-25-2011, 07:35

Tagi dla tego tematu


LinkBacks Enabled by vBSEO

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246