Witam. Wyjeżdzam niedługo do Anglii i nie będę miała już okazji skonsultować moich wyników z lekarzem, ponieważ kolejki są bardzo długie. Prosiłabym więc bardzo o interpretacje wyników. Dodam jeszcze, że mam problem z nieregularnymi miesiączkami. Ostatnia miałam 28 maja, trwała ona 18 dni, ale bardzo to były plamienia niż normalna miesiączka. Wczęsniejszą miesiączkę miałam 27 kwietnia. Ogólnie czasami zdarzało mi się nie mieć po pare miesięcy,
Moje wyniki: Cytologia - Rozpoznanie kliniczne - ectopia.
Rozmaz odpowiedni do oceny.

Badania hormonalne:

FSH - 4,48 ( f.pecherzykowa- 3,5 - 12, 5, faza owulacyjna - 4,7 - 21,5 , faza lutealna - 1,7 - 7,7 )
LH - 10,37 ( pecherzykowa - 2,4 - 12, 6 , owulacyjna - 14 - 95,6 , lutealna - 1,0 - 11,4 )
Estradiol - 60, 06 ( pecherzykowa - 12,5 - 166 , owulacyjna - 85,8 - 498, lutealna - 43,8- 211 )
Progesteron - 1, 58 ( pecherzykowa 0,2- 1,5, owulacyjna - 0,8 - 3, 0, lutealna - 1,7 - 27 )
Prolaktyna - 13,14 ( 4,79 - 23,30 )
TSH - 2,390 ( 0,270-4,200)

Wyniki wykonywałam 23 maja, ale nie potrafie stwierdzic która to była faza, ze względu na nieregularne miesiączki.

W nawiasach podalam normy. Dodam rowniez, że mój lekarz podejrzewał policystyczne jajniki.

Z góry bardzo dziękuję za interpretację.