Bardzo proszę o interpretację badania morfologii krwi.Chodzi mi głownie o podwyższoną liczbę leukocytów.
Z górAlAT 14,1 IU/l[0-35]~; AspAT 21,5 IU/l[0-35]~;Morfologia Leukocyty 6,16 tys./ul[4,2-11]~,Erytrocyty 4,24 mln/ul[3,7-5,1]~,Hemoglobina 11,9 g/dl[12-16]L,Hematokryt 35,4 %[37-47]L,MCV 83,6 fl[80-99]~,MCH 28,1 pg[27-35]~,MCHC 33,6 g/dl[32-37]~,RDW 13,4 %[11,5-15]~,HDW 2,55 g/dl[2,2-3,2]~,CHCM 33,2 g/dl[32-37]~,CH 27,6 pg[27-35]~,Płytki krwi 282 tys./ul[130-400]~,MPV 8,2 fl[7,2-12]~,PDW 43,7 %[25-65]~,PCT 0,23 %[0,12-0,36]~,Limfocyty 2,84 tys./ul[0,9-5,2]~,Limfocyty % 46,2 %[20-45]H,Neutrofile 2,69 tys./ul[1,8-8]~,Neutrofile % 43,7 %[40-70]~,Eozynofile 0,08 tys./ul[0-0,8]~,Eozynofile % 1,3 %[0-5]~,Bazofile 0,03 tys./ul[0-0,2]~,Bazofile % 0,5 %[0-1]~,Monocyty 0,39 tys./ul[0,16-1]~,Monocyty % 6,3 %[3-12]~,LUC 0,12 tys./ul[0-0,4]~,LUC % 1,9 %[0-4]~;Lipidogram Cholesterol całkowity 197,3 mg/dl[115-190]H,Cholesterol HDL 50,9 mg/dl[45-],Cholesterol LDL 121,5 mg/dl[-],Trójglicerydy 124,3 mg/dl[-150]~; Glukoza 110,9 mg/dl[70-99]H; CRP 2,17 mg/l[0-5]~; TSH 3-cia generacja 2,635 uIU/ml[0,38-5,33]~; Witamina D3(25-OH D3) 21,43 ng/ml[-];Badanie ogólne moczu z osadem Przejrzystość klarowny [-],Kolor moczu jasnożółty [-],Glukoza nieobecna mg/dl[0-0],Bilirubina nieobecna [-],Ketony nieobecne [-],pH 5.5 [-],Cieżar właściwy 1,014 kg/l[1,01-1,03]~,Białko nieobecne g/dl[0-0],Urobilinogen < 2.0 mg/dl[-< 2,0]~,Azotyny nieobecne [-],Kwas askorbinowy nieobecny [-],Osad moczu -------------------- [-],Le